Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
En la 5a edició

Turisme Comunitat Valenciana porta el millor de l’Exquisit Mediterrani a Alacant Gastronòmica 2023

28/09/2023
  • La Generalitat participa amb un estand propi de 255 metres quadrats en el qual es dona cabuda a empreses, professionals i destinacions
  • La Xarxa CdT també està present en esta fira amb un ampli programa per a mostrar plats referents en tradició, avantguarda i producte
  • La titular de Turisme, Nuria Montes, destaca “el creixement exponencial del turisme gastronòmic a la Comunitat Valenciana”

Turisme Comunitat Valenciana està present des d’este divendres, i fins dilluns que ve, 2 d’octubre, a Alacant Gastronòmica, el certamen culinari més important d’Espanya que acull la Institució Firal Alacantina (IFA), i en el qual es congreguen més de 250 expositors per a mostrar als visitants el millor de la gastronomia i l’estil de vida mediterranis.

En esta edició, Turisme participa amb un estand propi de 255 m², en el qual, sota la marca paraigua l’Exquisit Mediterrani-Comunitat Valenciana, es dona cabuda a empreses, professionals i destinacions per a la promoció conjunta de l’oferta turística i gastronòmica de la Comunitat Valenciana.

Per a la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, “Alacant Gastronòmica s’ha situat en l’esfera de les fires gastronòmiques més importants de tot Espanya i s’ha transformat en un referent de la gastronomia alacantina i de la Comunitat Valenciana”.

Segons ha informat Montes, “el turisme gastronòmic és un dels nostres pilars fonamentals, amb un creixement exponencial”, al mateix temps que ha assenyalat que “cada vegada més turistes i amants de la gastronomia trien el nostre territori per a gaudir d’esta experiència”.

Montes ha recordat que “Alacant Gastronòmica, en este any 2023, reunirà més de cent estreles Michelin i sols Repsol”. A més, albergarà “una gran activitat, sobretot relacionada amb el vi i l’alta cuina, amb més de 180 ponències i tallers gastronòmics, així com concursos, sales de tastos i el clàssic Campionat d’Espanya de Truita de Creïlla”, ha detallat.

La responsable de la política turística del Consell ha volgut destacar que “el Govern Valencià, a través de Turisme Comunitat Valenciana, sempre ha estat al costat d’esta classe d’iniciatives i ha contribuït, de manera decisiva, al naixement i el creixement d’Alacant Gastronòmica”.

Turisme Comunitat Valenciana dona suport a esta fira a través d’un conveni subscrit amb IFA, dotat amb 140.000 euros en 2023, l’objectiu del qual és reforçar la governança col·laborativa en la promoció de productes turístics, entre els quals destaca la gastronomia. Es tracta d’una col·laboració que forma part dels objectius de la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seua marca l’Exquisit Mediterrani.

Espai de Turisme Comunitat Valenciana

L’estand de Turisme ‘L’Exquisit Mediterrani’, que promocionarà empreses, professionals i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana sota el fil conductor de la gastronomia, oferirà, a més, una zona de cuina en directe, on s’han programat presentacions i degustacions que tindran lloc durant els quatre dies del certamen.

Hi participaran cuiners de les tres províncies, que prepararan plats referents en tradició, avantguarda i producte. Una oportunitat única per a recórrer tots els racons gastronòmics de la Comunitat Valenciana, sense eixir d’Alacant.

Així mateix, Turisme intervindrà activament en este certamen a través de la participació directa de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) en les activitats del programa, que inclou ponències, tallers, tastos, degustacions i molt més.

Talls de veu relacionats