President

Carlos Mazón assenyala el compromís del Consell per a “aprofitar l'impuls de la inversió a la Comunitat Valenciana” i fomentar “la reinversió”

28/09/2023
Carlos Mazón assenyala el compromís del Consell per a “aprofitar l'impuls de la inversió a la Comunitat Valenciana” i fomentar “la reinversió”
  • Destaca el Pla Simplifica per a reduir la burocràcia i aconseguir l'eficiència administrativa, a més de la disminució de la despesa política de vora 20 milions d'euros en esta legislatura
  • Aposta per una col·laboració entre l'Administració, empreses i sindicats per a aconseguir una oferta formativa “a l'altura de les necessitats del mercat”
  • Subratlla que en 72 dies de govern s'ha suprimit “l'impost a la mort”, s'han dut a terme rebaixes fiscals en l'IRPF i en l'Impost sobre Transmissions Patrimonials que “permetran reactivar l'economia”
  • Proposa una estratègia conjunta amb el sector empresarial per a la captació i gestió de fons europeus
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assenyalat el compromís del Consell per a “aprofitar l'impuls de la inversió a la Comunitat Valenciana” i fomentar “la reinversió” en l'entrega dels XXI Premis FEMEVAL, concedits per la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana.

Durant la gala d'estos guardons, que també han comptat amb la presència de la vicepresidenta i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, i la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, Mazón ha destacat la voluntat de la Generalitat Valenciana per a treballar per una Comunitat “oberta a la inversió sense prejudicis” i respondre “des del primer minut” als reptes del sector empresarial. 

Per a fer-ho, ha manifestat la seua voluntat de fomentar la reducció burocràtica administrativa i la pressió fiscal, a més d'afavorir la posada en marxa d'ajudes productives i l'atracció de fons europeus.  

Per al president de la Generalitat, “tan important o més” que la inversió en el nostre territori és “la reinversió dels qui esteu ací” perquè “quan abaixem els impostos ho fem als qui esteu ací i quan reduïm la burocràcia fomentem la reinversió dels qui esteu ací, els valencians”. Per això, ha advocat per treballar en esta doble direcció.

Pla Simplifica per a una eficiència administrativa

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha assegurat que la “cerca de l'eficiència administrativa” constituïx una de les principals apostes del nou Consell i ha ressaltat el Pla Simplifica com una iniciativa per a posar fi a problemàtica de la burocràcia a través d'una major agilitació de tràmits i la simplificació de la mateixa Administració. 
En este sentit, ha manifestat que el Consell de la Generalitat que presidix ja ha reduït “en un 25 % els càrrecs polítics” i continuarà avançant amb una disminució d'assessors per a aconseguir un “estalvi de vora 20 milions d'euros en esta legislatura només en despesa política”.

Una oferta formativa a l'altura i menor pressió fiscal

Així mateix, Carlos Mazón ha assenyalat la importància de disposar d'una oferta formativa “a l'altura de les demandes i necessitats del mercat”, per la qual cosa ha apostat per una col·laboració entre l'Administració, empreses i sindicats “tant per al disseny, com per a l'execució” de plans formatius.

Igualment, ha apuntat que, després de 72 dies de govern del nou Consell, “per primera vegada en esta Comunitat parlem del futur de les empreses, de relleu generacional i de la pervivència del sector empresarial”. I ha posat com a exemple “la supressió de l'impost a la mort” amb la bonificació de l'Impost de Successions i Donacions, la posada en marxa de reduccions fiscals en l'IRPF i la reducció dels tipus en l'Impost sobre Transmissions Patrimonials. Mesures que “permetran reactivar l'economia”- segons ha assenyalat. 

Finalment, el màxim representant de l'executiu valencià ha proposat “una estratègia conjunta” amb el sector empresarial i els diferents sectors productius “per a la captació i gestió de fons europeus”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón