Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Iniciativa a Filipines

Ivace Internacional presenta deu cellers de la Comunitat Valenciana a Filipines

29/09/2023
  • Les empreses importadores convocades han degustat un total de 56 vins 
  • L'antena de l'Ivace a Filipines ha organitzat i ha coordinat l'esdeveniment 

L’antena de l’Ivace a Filipines ha organitzat i ha coordinat la presentació de deu cellers de la Comunitat Valenciana en este país. Durant l’esdeveniment s’han degustat 56 referències i, segons ha explicat la directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, esta classe d’iniciatives “permet a les empreses valencianes mostrar els seus vins a empreses importadores seleccionades per l’interés a introduir vins de la Comunitat Valenciana en la seua oferta, en un mercat allunyat, com ho és Filipines, a un cost molt reduït”.

Cal afegir-hi “que es tracta d’una degustació de vins, no d’una simple presentació, la qual cosa facilita la relació comercial i pot significar l’entrada d’eixos vins en el mercat filipí”, ha assenyalat Olivas.

La presentació, que s’ha celebrat a l’hotel Makati Diamond Residences, ha comptat amb l’assistència de 15 empreses importadores seleccionades prèviament pel seu interés a afegir vins valencians en la seua oferta i que han mostrat “la seua satisfacció pel desenvolupament d’esta, la qual cosa ens anima a continuar dissenyant esta classe d’accions”, ha indicat Ester Olivas.

Esta acció té un format de trobada empresarial semipresencial, ja que els cellers han atés les reunions en línia des de la Comunitat Valenciana, mentre que les empreses importadores degustaven els seus vins a Filipines.

Per a la realització de les entrevistes, cada celler ha comptat amb intèrprets i persones d’assistència a fi de facilitar la comunicació entre client i celler.

“A fi d’aconseguir un resultat millor en esta acció, amb una agenda completa de 60 reunions, s’ha realitzat una tasca de promoció i convocatòria entre empreses importadores de vins a Filipines, amb la invitació a les que han mostrat interés a conéixer els vins de la Comunitat Valenciana”, ha explicat Olivas.

Les empreses han comptat en tot moment amb l’assistència del personal de l’Ivace en l’antena de Filipines, encarregat de l’organització d’esta iniciativa.

Exportacions de vins a Filipines

Les exportacions de vins de la Comunitat Valenciana a Filipines han ascendit a un poc més de mig milió d’euros l’any 2022, la qual cosa representa un creixement destacat del 130 % respecte a l’any anterior.

En 2023 es manté la tendència a l’alça, amb exportacions per valor de 325.470 euros en el primer semestre de l’any, un 11,17 % més que en el primer semestre de 2022.

Galeria d'imatges