Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Energia

La Generalitat integrarà el Grup de Treball de Gasos Renovables en la Indústria en l’Aliança per a l’Hidrogen Verd de la Comunitat

29/09/2023
Felipe Carrasco en la jornada d'AVAESEN
  • El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha participat en una jornada organitzada per l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (AVAESEN)
  • Destaca que “els gasos renovables han sorgit com una alternativa clau en la cerca de solucions que impulsen la competitivitat i la sostenibilitat de les nostres indústries”

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha participat este divendres a València en una jornada sobre gasos renovables: ‘Una solució per a la competitivitat i la sostenibilitat de la nostra indústria’. Este esdeveniment ha sigut organitzat per l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (AVAESEN).

Felipe Carrasco ha anunciat que la Generalitat integrarà el Grup de Treball de Gasos Renovables en la Indústria en l’Aliança de l’Hidrogen Verd per a la Comunitat, i ha destacat que la finalitat d’este grup “és promocionar a la regió projectes d’hidrogen verd i biogàs, així com estudiar propostes de regulació i de promoció del sector”.

“Des de la Generalitat -ha afirmat el secretari autonòmic- estem col·laborant amb el sector privat per a crear a la Comunitat un hub industrial d’energies renovables. El nostre objectiu és liderar al sud d’Europa la transició energètica en diversos sectors i per a fer-ho impulsarem totes aquelles iniciatives que afavorisquen esta estratègia”.

Felipe Carrasco, a més, ha indicat que “els gasos renovables han sorgit com una alternativa clau en la cerca de solucions que impulsen la competitivitat i la sostenibilitat de les nostres indústries. Estos gasos tenen una enorme capacitat per a reduir la dependència dels combustibles fòssils i mitigar l’impacte ambiental”.

D’altra banda, ha indicat que el fet que les empreses utilitzen gasos renovables, com el biogàs, l’hidrogen verd o el biometà, “és una estratègia intel·ligent des del punt de vista econòmic” i ha destacat que, “junt amb la diversificació de les fonts d’energia, les indústries fomenten la innovació tecnològica i la creació d’ocupació especialitzada”.

Hidrogen verd

El secretari autonòmic ha recordat que la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, “té la ferma decisió d’afavorir el desenvolupament real de l’Estratègia de l’hidrogen verd a la Comunitat Valenciana i anar avançant de manera efectiva cap a objectius concrets”.

En este sentit, Felipe Carrasco ha informat que la Generalitat fa costat a HyVAL, un consorci publicoprivat al qual s’aniran incorporant representants dels sectors involucrats en la transició energètica i el sistema valencià d’innovació, a més, en considera rellevant l’existència perquè “servirà per a dissenyar conjuntament projectes estratègics que faciliten la captació de fons europeus, així com el fet de poder participar en grans convocatòries de finançament estatal”.

“L’objectiu final és donar un enorme impuls a la Comunitat Valenciana i transformar-la en el motor de la producció al sud d’Europa d’hidrogen verd i altres energies sostenibles, com ara el SAF per a aviació, el bioGNL de generació renovable i altres biocombustibles d’origen no fòssil”, ha assegurat Felipe Carrasco.

Com a conclusió, el secretari autonòmic ha apuntat que “la sostenibilitat de les nostres indústries està estretament vinculada a la responsabilitat ambiental. A més de complir amb les diverses regulacions ambientals, es demostra el compromís de les empreses amb un futur més net i saludable per a tots”.

Galeria d'imatges