Sanitat
Congrés Dret Sanitari

Marciano Gómez aposta per transformar el Sistema Sanitari valencià per a situar el pacient en el centre de totes les polítiques

29/09/2023
Marciano Gómez aposta per transformar el Sistema Sanitari valencià per a situar el pacient en el centre de totes les polítiques
  • El conseller de Sanitat ha participat en el VI Congrés de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana
  • Afirma que “la sanitat s’ha de mantindre al marge d’ideologies per a complir amb el seu vertader objectiu de proporcionar salut”

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha destacat, en el VI Congrés de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana, la seua intenció de realitzar “una transformació íntegra del Sistema Sanitari valencià, amb l’objectiu de situar el pacient en el centre de totes les polítiques”.

Durant la seua intervenció, com a ponent en la taula redona ‘La necessària reforma del nostre Sistema Nacional de Salut: Pacte Social Sanitari’, Gómez ha subratllat la necessitat d’establir un pacte per la sanitat entre les diverses forces polítiques, en el qual participen també professionals, associacions de pacients, societats científiques, col·legis professionals, etc.

Per això, ha manifestat que subscriurà este pacte amb la finalitat de millorar la sanitat, i ha convidat que siga “renovable, àgil i dinàmic i que es puga anar revisant any rere any”.

El conseller ha posat de manifest que “la sanitat s’ha de mantindre al marge d’ideologies per a complir amb el seu vertader objectiu, que és proporcionar salut als ciutadans”. Per això, ha apel·lat a tots els actors implicats en l’àmbit sanitari al fet que “siguen conscients que la situació de l’actual Sistema Nacional de Salut (SNS) és una corresponsabilitat compartida”.

A més, Gómez ha indicat que “és imprescindible establir acords per a crear un sistema sanitari eficient que solucione els problemes reals dels ciutadans quan acudixen als centres sanitaris”. “De la mateixa manera —ha continuat— este nou pacte ha d’englobar no només els agents de l’àmbit sanitari, sinó també de l’àmbit educatiu i sociosanitari, per a poder respondre a les necessitats actuals de la població i fer un ús eficient dels recursos sociosanitaris”.

Sanitat allunyada de biaixos polítics

Actualment, la majoria dels gestors que conformen els equips directius dels departaments de salut del Sistema Sanitari valencià estan formats per professionals de l’àmbit de la sanitat.

En este sentit, Gómez ha explicat que “este és el nou model de sanitat que estem implantant a la Comunitat Valenciana, un sistema pilotat per aquells professionals que coneixen les seues àrees, que hi han treballat de primera mà, per la qual cosa són conscients de les necessitats, les peticions i les línies estratègiques que requerix cadascuna d’estes àrees”. “Hem de traure la sanitat de la lluita partidista, ja que amb la sanitat no podem fer política”, ha reiterat.

El nou model sanitari exposat pel conseller se centra en un sistema de salut “allunyat d’ideologies, del partidisme o els agents que puguen crear biaix o estigmes a la sanitat, perquè el nostre objectiu és generar salut, no estadístiques. Per tant, treballarem en la posada en marxa d’un sistema sanitari de qualitat, capaç, eficient i econòmicament sostenible”.

Per a aconseguir este nou model de sanitat, Marciano Gómez ha reiterat la importància d’establir “una col·laboració lleial i sincera entre el Govern i les comunitats autònomes, així com amb els diversos agents de l’àmbit sanitari”. “És fonamental establir aliances per a poder transformar el model sanitari, no podem afrontar els problemes del segle XXI amb marcs normatius del segle passat”, ha conclòs.

Galeria d'imatges