Presidència
Esport

Generalitat, Federació Espanyola de Bàsquet, Ajuntament i Diputació de València presenten la candidatura conjunta per a acollir el Preolímpic Masculí

29/09/2023
  • Espanya coneixerà si alberga un dels quatre preolímpics que es disputaran del 2 al 7 de juliol de 2024 al llarg del mes de novembre
  • La FEB vol agrair l'esforç i el compromís de les tres institucions valencianes per acollir el torneig classificatori.

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), la Generalitat, l’Ajuntament de València i la Diputació de València han presentat hui la candidatura conjunta per a acollir a València un dels tornejos preolímpics masculins que es disputaran del 2 al 7 de juliol de 2024.

 Al llarg del pròxim mes de novembre, la FIBA anunciarà les quatre seus que albergaran cada un dels quatre tornejos que repartiran les últimes quatre places per als Jocs Olímpics de París 2024 (del 26 de juliol a l’11 d’agost).

La FEB vol valorar l’esforç i el compromís de les autoritats de les tres institucions valencianes, que ha permés que es puguen completar el dossier de candidatura i els processos administratius corresponents en un espai de temps curt.

A més, també vol agrair el suport d’altres institucions públiques i esportives. L’aposta de tants territoris per #LaFamilia és una mostra excel·lent de l’arrelament que la selecció espanyola ha generat entre els aficionats espanyols.

A més de França, l’amfitrió, Alemanya, Sèrbia, els Estats Units, el Canadà, el Sudan del Sud, el Japó i Austràlia són els països ja classificats. Els quatre bitllets restants aniran a parar als guanyadors de cada preolímpic, en els quals participaran sis equips per seu, dividits en dos grups de tres. Els dos millors de cada grup disputaran les semifinals de cada torneig, que es decidirà amb la respectiva final.

Junt amb Espanya, Itàlia, Letònia, Lituània, Eslovènia, Montenegro, Grècia, Geòrgia, Finlàndia, Croàcia, Polònia, Puerto Rico, el Brasil, República Dominicana, Mèxic, les Bahames, Egipte, Angola, la Costa d’Ivori, el Camerun, Nova Zelanda, el Líban, Filipines i Bahrain componen la llista dels 24 participants en el preolímpic masculí.