President
Alacant Gastronòmica 2023

Carlos Mazón destaca el suport del Consell perquè l'oferta gastronòmica de la Comunitat Valenciana continue sent un referent en qualitat, innovació i creació de riquesa

29/09/2023
Carlos Mazón destaca el suport del Consell perquè l'oferta gastronòmica de la Comunitat Valenciana continue sent un referent en qualitat, ...
  • El president subratlla que Alacant Gastronòmica es consolida com a “aparador mundial” del bon fer de la restauració, l'hostaleria i el conjunt del sector turístic de la Comunitat Valenciana
  • El responsable de la Generalitat destaca la rellevància que ha tingut la col·laboració institucional per a fer del certamen culinari alacantí una referència internacional
Elche.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha oferit el suport del Consell perquè l'oferta gastronòmica de la Comunitat Valenciana continue sent un referent en qualitat, innovació i generació d'activitat econòmica.

El cap del Consell ha assistit a l'obertura del certamen culinari Alacant Gastronòmica, referència internacional en el sector, que es realitza fins dilluns que ve en la Institució Firal Alacantina i on se citen més de cent estreles Michelín i sols Repsol.

Carlos Mazón ha subratllat que constituïx un “honor” visitar com a president un certamen que va potenciar i va donar suport, des de les seues anteriors responsabilitats al capdavant de la Diputació d'Alacant, i ha definit Alacant Gastronòmica com “la millor ambaixada” i la “millor carta de presentació” del prestigi de la gastronomia de la Comunitat Valenciana. 

Alacant Gastronòmica ha aconseguit consolidar-se com a “aparador mundial” del “bon fer” de l'hostaleria, la restauració i el sector turístic en general, ha assenyalat el president, que ha apostat per “continuar insuflant aire a un sector que ho ha passat molt malament, que ha demostrat la capacitat de posar-se en peus des de la qualitat, des de la innovació, des de la resiliència i des de l'ànim d'oferir al món les coses, que en són moltes i bones, que som capaços de fer ací”.

Mazón ha indicat que, gràcies a la col·laboració entre la Cambra de Comerç, la Diputació i tots els organitzadors, la cita culinària ha aconseguit consolidar-se com un “trampolí”, un “aparador mundial” de la gastronomia, que ha possibilitat, al mateix temps, “trencar una llança -ha dit- pels nostres restaurants, els nostres productors, els nostres enòlegs, els nostres cellers i el nostre producte”. 

“Això significa producte interior brut, això significa ajuda a l'hostaleria i al sector turístic en general i això significa ingressos, activitat econòmica i, per tant, més i millors possibilitats de cohesió social”, ha dit el màxim responsable del Govern Valencià.

Edició de 2023 

Amb el lema ‘Ànima mediterrània’, l'edició de 2023 d'este certamen acull
més de 250 expositors en 36.000 metres quadrats d'espai, dos sales de tastos i maridatges, 180 ponències i tallers, i 15 concursos professionals.

La Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, participa en esta edició amb un estand propi de 255 metres quadrats en el qual, amb la marca paraigua ‘L’Exquisit Mediterrani-Comunitat Valenciana’, es dona cabuda a empreses, professionals i destins per a la promoció conjunta de l'oferta turística i gastronòmica de la Comunitat Valenciana.

Carlos Mazón ha realitzat un recorregut per diferents expositors i, entre altres activitats, ha visitat l'espai El Millor de la Gastronomia, amb la xef Susi Díaz, i ha presenciat un showcooking en l'estand Assaboreix Costa Blanca.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón