President

Mazón valora la unitat de Generalitat Valenciana, Diputació d’Alacant, ajuntaments i regants per a reivindicar l’aigua que necessita la Comunitat

30/09/2023
Mazón valora la unitat de Generalitat Valenciana, Diputació d’Alacant, ajuntaments i regants per a reivindicar l’aigua que necessita la Comunitat
  • Mostra el compromís del nou Consell en la defensa de l’aigua enfront de l’anterior govern del Botànic
  • Subratlla el suport del Consell a les obres del posttransvasament del Xúquer-Vinalopó i el regadiu per degoteig al Baix Segura
  • Destaca Albatera com a exemple de saber utilitzar i aprofitar l’aigua  amb responsabilitat i sostenibilitat energètica, ja que és l’“or del segle XXI”
  • El president de la Generalitat ha assistit a la inauguració de la planta fotovoltaica i de la bassa de reg de la SAT núm. 3.569 Virgen del Rosario - Los Suizos d’Albatera
Albatera.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha valorat la unitat de Generalitat Valenciana, Diputació d’Alacant, ajuntaments i regants per a reclamar l’aigua que necessita el nostre territori, durant la inauguració de la planta fotovoltaica i la bassa de reg de la Societat Agrària de Transformació (SAT) núm. 3.569 Virgen del Rosario - Los Suizos d’Albatera.

El president ha subratllat que “arriben els temps de la unitat de tota la nostra terra per a la defensa i l’aprofitament de l’aigua que mereixem, amb la unitat de tots, defensant-ho amb dents i ungles, perquè tenim raó”.

Mazón ha mostrat el compromís del nou Consell amb l’aigua “d’una manera clara”. En esta línia, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana patix un deute d’inversió i finançament per part del Govern central i ha manifestat la seua sorpresa, perquè “mai podíem imaginar que anàvem a tindre un deute de l’aigua amb més de 25 transvasaments sectorials que se’ns han anat retallant amb el Tajo-Segura”, ha puntualitzat el cap de l’executiu valencià.

Igualment, ha destacat Albatera com a “punt estratègic i d’ancoratge dels dos transvasaments més necessaris que tenim”, a més de fer-ho com a exemple “de saber utilitzar i aprofitar l’aigua amb responsabilitat i amb sostenibilitat energètica”, ja que l’aigua “és l’or del segle XXI”.

A judici seu, la bassa de reg d’Albatera és “una obra emblemàtica i única a la Comunitat Valenciana” i ha criticat que “mai va tindre suport de l’anterior Generalitat Valenciana”. Per això, s’ha compromés a donar suport a “les obres del posttransvasament, per al regadiu per degoteig al Baix Segura i per a evitar bombaments que també n’estan encarint energèticament la distribució”, a més de continuar reivindicant el transvasament Tajo-Segura.  

La planta fotovoltaica de la SAT Virgen del Rosario - Los Suizos, situada a Hondón de los Frailes, compta amb una potència per a autoconsum d’1,012 MW, mentre que la bassa de reg a Albatera satisfà la demanda de reg dels agricultors del terme municipal amb una capacitat de més de 600.000 metres cúbics d’aigua.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón