President
Rècord de transplantaments

Mazón destaca el lideratge de la Comunitat Valenciana en trasplantaments gràcies a la solidaritat i l’excel·lència dels professionals sanitaris

02/10/2023
Mazón destaca el lideratge de la Comunitat Valenciana en trasplantaments gràcies a la solidaritat i l’excel·lència dels professionals sanitaris
  • L’hospital La Fe ha aconseguit la xifra rècord a Espanya de 3.000 trasplantaments hepàtics
  • La Comunitat Valenciana se situa al capdavant dels trasplantaments a Espanya, per damunt de la mitjana europea
  • Agraïx “la solidaritat i la generositat” de les famílies que fan possible la donació d’òrgans
  • El president de la Generalitat ha inaugurat la jornada en la qual s’ha celebrat esta fita històrica
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat el lideratge de la Comunitat Valenciana en matèria de trasplantaments, que s’ha aconseguit gràcies a la solidaritat i l’excel·lència dels professionals sanitaris.

Així ho ha manifestat durant la inauguració de la jornada ‘3.000 trasplantaments hepàtics a l’Hospital La Fe’, que ha tingut lloc a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València i amb la qual s’ha commemorat el fet d’haver aconseguit esta xifra rècord en trasplantaments hepàtics a Espanya.

Carlos Mazón ha valorat la labor que desenvolupa l’hospital La Fe de manera ininterrompuda des de 1991, “secundada per tota la societat i pels diversos governs”, cosa que l’ha situat al capdavant dels trasplantaments a Espanya i per damunt de la mitjana europea.

Així mateix, el cap del Consell ha apel·lat a “conscienciar la societat” que “pot ajudar”, i ha fet una crida a mantindre la solidaritat mostrada fins ara, “perquè som un gran poble”. En este sentit, ha agraït “la solidaritat i la generositat” de les famílies de la Comunitat Valenciana que, “en moments tan durs com la pèrdua d’un ser estimat, donen els seus òrgans”.

Finalment, ha mostrat el seu “orgull” pel Sistema Públic Sanitari de la Comunitat Valenciana i pels seus professionals, “i per una societat cada vegada més solidària”.

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha aconseguit una fita històrica en realitzar el trasplantament de fetge número 3.000, cosa que ha fet que es convertisca en el primer centre d’Espanya a aconseguir-ho. Durant més de 30 anys, la Unitat de Cirurgia Hepatobiliar Pancreàtica i Trasplantament ha sigut un centre de referència a la Comunitat Valenciana per a cirurgies hepàtiques, biliars i pancreàtiques complexes, i ha liderat el camp dels trasplantaments de fetge a Espanya. A més, cal destacar que a l’hospital també s’han dut a terme més de mil trasplantaments de pulmó i de cor en 2023.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón