Sanitat

El Centre de Salut de Puçol incorpora 6 consultes mèdiques noves i una sala polivalent

02/10/2023
  • La directora general d’Atenció Primària, Eva Suárez, ha destacat que amb esta obra d’ampliació “el centre ha passat de tindre una superfície inicial de 1.404 metres quadrats a una de 1.655 metres quadrats, és a dir, un 18 % més”
  • La inversió de l’obra ha ascendit a més de 435.000 euros

La directora general d’Atenció Primària, Eva Suárez, ha visitat este dilluns el Centre de Salut de Puçol, que s’ha reformat i s’ha ampliat després de 17 mesos d’actuació, durant els quals el centre ha continuat prestant assistència sanitària.

Eva Suárez ha destacat que “esta ampliació suposa una millora substancial tant per als pacients com per als professionals que hi treballen, ja que s’ha incrementat l’espai, que ha passat de tindre una superfície inicial de 1.404 metres quadrats a 1.655 metres quadrats, és a dir, un 18 % més”.

“Han guanyat 6 consultes: 3 per a Infermeria i 3 per a Medicina de Família. També s’ha fet una sala polifuncional on la matrona pot fer l’educació maternal, a més d’educació per a la salut”, ha detallat Eva Suárez.

Les obres d’ampliació han suposat una inversió de més de 435.000 euros. Les actuacions s’han centrat en la primera planta, i s’ha modificat la planta baixa puntualment per a ampliar les instal·lacions.

Amb esta reforma i ampliació, el Centre de Salut de Puçol disposa de 6 consultes noves, 3 de les quals són de Medicina Familiar i 3 d’Infermeria; una sala polivalent per a activitats grupals i un magatzem, situats en la primera planta. A més, s’han reformat els lavabos de la primera planta, i una consulta de Pediatria de la planta baixa que s’ha vist afectada.

D’esta manera, el centre té actualment un total de 26 consultes. En concret, en el primer pis, 10 consultes de Medicina Familiar, 5 consultes d’Infermeria, una consulta de matrona, un gimnàs i una sala polivalent.

Per la seua banda, la planta baixa alberga 3 consultes de Pediatria, una d’Infermeria Pediàtrica, una d’Odontopediatria, una d’Infermeria d’urgències, una d’Urgències Mèdiques, una de Treball Social i el Servei d’Atenció a l’Usuari (SAU).

A més, el centre disposa de punt d’atenció continuada, és a dir per a atenció les 24 hores. Finalment, en el segon pis hi ha una sala de juntes i dos de coordinació.

Quant a la plantilla que treballa al centre, està integrada per un total de 54 professionals. En concret: 13 metges de família, 4 pediatres, un psicòleg, 13 infermeres, 2 matrones, 2 fisioterapeutes, 4 TCAE, 6 auxiliars administratius, un cap d’equip, 7 zeladors i una treballadora social.