President
Premis AEFA

Carlos Mazón destaca que el Consell complix amb una “reivindicació històrica” de l'empresa familiar en suprimir l'Impost de Successions i Donacions

02/10/2023
Carlos Mazón destaca que el Consell complix amb una “reivindicació històrica” de l'empresa familiar en suprimir l'Impost de Successions i Donacions
  • El president demana “unitat” a Les Corts entorn de la reforma fiscal iniciada pel Consell i es compromet a avançar en la simplificació administrativa per a afavorir l'activitat empresarial
  • Ha participat a Alcoi en l'entrega dels XXVIII Premis de l'Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant, una cita per a donar protagonisme a “referents” de l'embranzida empresarial de la província
  • Valora l'elecció d'Alcoi per a esta cita, que permet donar visibilitat al “desenvolupament industrial que mereix i que necessita” la ciutat, a la seua capitalitat i a la seua aportació al PIB comarcal, provincial i autonòmic
Alcoy.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha mostrat la seua satisfacció per poder presentar-se a la cita anual dels guardons de l'Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant (AEFA) amb un avantprojecte de llei ja aprovat que bonifica el 99 % de l'Impost de Successions i Donacions, una supressió del gravamen fiscal que fa “justícia” i que suposa atendre una “reivindicació històrica”.

El president ha participat en l'entrega dels XXVIII Premis AEFA, que reconeixen la trajectòria empresarial i familiar de les empreses familiars de la província d'Alacant per la seua contribució a la creació de riquesa i ocupació en el territori, així com pel seu compromís amb la innovació i l'emprenedoria.

En la seua vint-i-huitena edició, s'ha reconegut l'empresa Plásticos Inden amb el Premi de la Generalitat; Avecox, amb el Premi de la Diputació d'Alacant, i a Port Hotels, amb el Premi CaixaBank. El palmarés s'ha completat amb l'entrega del Premi d'Honor Manuel Peláez Castillo a l'empresari Rafael Bernabeu Moya, fundador de J’Hayber, per la seua trajectòria.

El responsable del Consell ha destacat la rellevància econòmica de les empreses familiars de la Comunitat Valenciana, que representen més del 90 % del teixit productiu i suposen el 85 % de l'ocupació privada, i s'ha mostrat convençut que l'eliminació de l'Impost de Successions i Donacions suposarà un “incentiu” per a estes i obrirà una “finestra de futur” per a continuar creant llocs de treball i generant creixement.

“Hem complit amb la nostra obligació i compromís”, ja que “està a punt de passar definitivament a la història l'Impost de Successions i Donacions”, una mesura que anirà acompanyada de desgravacions fiscals en l'IRPF i d'una important rebaixa en l'Impost de Transmissions Patrimonials, especialment per a les persones menors de 35 anys. 

Tot això, ha agregat, té l'objectiu “d'ajudar els qui més el necessiten, de prioritzar els que pitjor ho estan passant” i de “fer-ho compatible” amb l'estímul a l'activitat productiva. 

Unitat per a la reforma fiscal

El president ha demanat en este sentit “unitat” a Les Corts entorn de la reforma fiscal que ha iniciat el Consell i s'ha compromés a més a avançar en la simplificació administrativa per a afavorir l'activitat econòmica. Es tracta, ha dit, d'eliminar la “maleïda burocràcia” i que els qui promouen l'ampliació dels seus projectes empresarials passen de ser “presumptes culpables” a “presumptes innocents”, ha resumit.

Carlos Mazón ha valorat a més l'elecció d'Alcoi per a celebrar l'entrega dels Premis AEFA, una encertada decisió, a parer seu, que permet donar visibilitat al “desenvolupament industrial que mereix i que necessita” la ciutat, a la seua capitalitat i a la seua aportació al PIB comarcal, provincial i autonòmic.

Prioritat per a l'ampliació de sòl industrial a Alcoi

El president s'ha referit a la necessitat de sòl industrial a Alcoi, i ha subratllat que constituïx una “prioritat” per a la Generalitat, compartida amb l'Ajuntament. Les dos institucions, segons ha defés, “han d'anar de la mà” perquè “han passat massa anys” amb un “creixement paralitzat”. “El caràcter industrial i emprenedor dels alcoians està en els gens”, i les dos administracions han de respondre facilitant l'ampliació de sòl industrial i actuar en este àmbit amb “política d'Estat”.

L'acte, al qual ha assistit una nodrida representació institucional i empresarial, s'ha celebrat al Cercle Industrial d'Alcoi, en el llibre d'honor del qual ha firmat el president. 

Empreses guardonades

El Grupo Inden (tercera generació) és una empresa familiar d'Ibi creada en 1989 per Bernardo Guillem i és en l'actualitat és un dels principals proveïdors del mercat espanyol d'envasos plàstics, amb una producció que supera els 200 milions d'envasos anuals.

L'empresa familiar del Baix Segura Avecox (segona generació) va ser creada per Ramón Rives Marhuenda l'any 1976, quan va fundar el seu primer escorxador industrial d'ocells. Actualment, estén la seua activitat a 15 països.

Port Hotels és una empresa familiar de segona generació i una de les principals cadenes hoteleres de la província, amb seu a Benidorm, que va nàixer en els anys 60. El que va ser un modest negoci familiar s'ha convertit en una cadena hotelera amb 11 establiments amb més de 4.000 places repartides a les províncies d'Alacant i València. 

Per la seua banda, Rafael Bernabeu Moya, nascut a Elx l'any 1930, ha creat juntament amb el seu germà Mariano un important hòlding empresarial en activitats tan diverses com el calçat, l'agricultura, la construcció o la gestió immobiliària. A més de l'empresa de calçat esportiu J'Hayber, este empresari suma en la seua trajectòria 51 empreses i la seua activitat genera al voltant de 2.000 llocs de treball.
 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón