Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Sondeig de Turisme

Els hotels de la Comunitat Valenciana tanquen el mes de setembre amb una ocupació mitjana al litoral pròxima al 85 %, 4 punts superior a 2022

03/10/2023
  • El percentatge més gran el registra la ciutat de València, amb un 90 %, seguida de Benidorm, amb un 89 %; tots dos superiors a l’any anterior
  • Els hotels d’interior han superat el 75 % durant el mes passat, amb un notable creixement interanual de prop de 20 punts percentuals
  • Nuria Montes ha presidit la primera reunió de la Mesa del Bo Viatge 2024 amb el sector professional i la mirada posada en “el progressiu increment de la desestacionalització i l’ocupació”

La Comunitat Valenciana va registrar el mes de setembre passat una ocupació mitjana hotelera pròxima al 85 % en el litoral, la qual cosa suposa 3,8 punts percentuals superior a la dada registrada el setembre de 2022, segons les dades de l’Enquesta d’ocupació d’estiu realitzada per Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d’establiments hotelers de les tres províncies.

Les dades d’esta enquesta mostren una ocupació superior al 75 % en hotels de l’interior de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un notable creixement interanual del 18,9 %. A més, els càmpings del litoral de la Comunitat Valenciana van registrar al setembre una ocupació del 65 % tant en bungalous com en parcel·les, mentre que els apartaments turístics gestionats per empreses van ser ocupats per al total de la Comunitat Valenciana en prop d’un 60 %.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha valorat positivament estos òptims resultats de setembre, i ha recordat que “es tracta d’un mes estratègic per a la nostra destinació, que, a més, ens ajuda a marcar una tendència cap a la desestacionalització”.

En este sentit, ha afirmat que “iniciatives com la posada en marxa del segon període del Bo Viatge 2023, que va arrancar el mes de setembre i estarà vigent fins a desembre, unides a les bones temperatures que han propiciat les reserves d’última hora, han permés allargar l’ocupació estival” i registrar, així, percentatges considerablement elevats, en “totes les destinacions i les modalitats d’allotjament”, hi ha afegit Nuria Montes.

Mesa Professional del Bo Viatge 2024

En esta línia, la titular de Turisme ha assegurat la continuïtat del Bo Viatge en 2024, un programa, que, a judici seu, “és molt atractiu i útil per als ciutadans valencians, que tenen l’oportunitat de gaudir i conéixer la nostra destinació amb grans avantatges”.

De fet, la Consellera ha presidit este dimarts la primera mesa professional i empresarial del Bo Viatge 2024, “a través de la qual dissenyarem, de manera conjunta, el programa de l’any que ve, que preveurà novetats, consensuades amb tot el sector de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat.

A més, segons ha informat Montes, la nova edició atendrà dos objectius, “maximitzar els efectes econòmics i socials del programa, amb la mirada posada en el progressiu increment de la desestacionalització i l’ocupació”, així com “incrementar, d’una manera substancial, el nombre d’usuaris que es puguen acreditar i beneficiar d’esta iniciativa”, hi ha afegit.

Ocupació hotelera de setembre per zones

Segons les dades de l’enquesta anteriorment esmentada, al litoral de Castelló, el grau d’ocupació per places es va situar en un 70 % el mes de setembre passat, mentre que els hotels del litoral d’Alacant, sense incloure-hi els de Benidorm, van registrar una ocupació superior al 88 %.

A més, els hotels de la ciutat de València van registrar l’ocupació més elevada amb un 90 %, un 2,8 % més que el setembre de 2022, i Benidorm va superar el 89 %, la qual cosa suposa 4 punts interanuals més.

Quant a l’ocupació als hotels d’interior, les dades mostren que a l’interior de Castelló el grau d’ocupació per places estimat per al mes de setembre es va situar en el 65 %. A l’interior de València l’ocupació estimada supera el 85 %, mentre que per a l’interior d’Alacant l’ocupació estimada arriba a prop del 74 %.

Talls de veu relacionats