President
AECC

Carlos Mazón fixa com a prioritària la reducció de llistes d'espera diagnòstiques per a garantir la detecció precoç del càncer

03/10/2023
Carlos Mazón fixa com a prioritària la reducció de llistes d'espera diagnòstiques per a garantir la detecció precoç del càncer
  • El president afirma que la lluita contra les demores diagnòstiques i el reforç de l'Atenció Primària són bàsics per a “descol·lapsar” una sanitat que l'actual Consell ha heretat “col·lapsada”
  • El responsable del Govern Valencià expressa “compromís personal” per a dotar el sistema sanitari públic d'unes condicions que estiguen “a l'altura de la solidaritat del poble valencià”
  • Subratlla, en la inauguració a la seu de l'Associació Espanyola contra el Càncer a València, la labor tan important que realitza l'entitat per a acompanyar les persones afectades per esta malaltia

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha fixat com a prioritària la reducció de les llistes d'espera diagnòstica per a garantir la detecció precoç del càncer, malaltia que ha definit com a “enemic número u” de la sanitat valenciana.

El president ha participat en l'acte d'inauguració de la nova seu de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) a València, on ha destacat la labor important que realitza l'entitat per a acompanyar les persones afectades per esta malaltia.

El responsable del Consell ha assenyalat que la lluita contra les demores diagnòstiques i el reforç de l'Atenció Primària són bàsiques per a començar a “descol·lapsar” una sanitat pública que l'actual Consell ha heretat “col·lapsada”.

“Si la meua principal prioritat és la sanitat, el meu primer enemic és el càncer”, ha assenyalat Carlos Mazón, que ha oferit el seu “compromís personal” per a dotar el sistema sanitari públic d'unes condicions que el situen “a l'altura de la solidaritat del poble valencià i del moviment associatiu”.

El cap del Consell ha insistit que la lluita contra les llistes d'espera és la “gran prioritat de la Generalitat” i, dins d'este objectiu, ha considerat fonamental atallar les demores per a obtindre un diagnòstic, perquè “el sotsobre de no saber què té algú és el pitjor que pot haver-hi tant per al pacient com per al metge”.

Atenció Primària reforçada

Carlos Mazón ha subratllat en este sentit que comptar amb una atenció primària reforçada és també essencial, perquè és “el que ha fallat” i on es troba el “coll de botella” per a eliminar saturacions. Per esta raó, ha continuat, s'ha creat una direcció general d'atenció primària, que comptarà amb pressupost propi i donarà el rang que mereix el seu personal facultatiu.

El president ha lloat també el treball que realitza l'AECC d'ajuda al pacient abans, durant i després de la malaltia, que ha considerat “un exemple” per al conjunt de la societat.

La Junta Associada Provincial de l'AECC de València, entitat de referència en la lluita contra el càncer l'activitat de la qual es remunta a 1955, és una de les que compta amb més inversió i noves línies d'investigació predoctorals a escala estatal.

Des de 2016 ha destinat 4,2 milions d'euros a 38 projectes científics que han desenvolupat joves en 11 centres de referència. L'any passat el personal que dona atenció psicològica i en treball social i el voluntariat va prestar ajuda a més de 7.300 persones.

L'agrupació provincial de l'AECC està formada per més 300 persones, entre membres de la plantilla i voluntariat, a les quals se sumen altres 7.000 que col·laboren en les seues activitats i més de 32.000 amb carnet de sòcies.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón