Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Convenis instituts tecnològics

La Generalitat impulsa la innovació en l'optimització energètica d'edificis

04/10/2023
  • El projecte està desenvolupat per l'Institut de Tecnologia Ceràmica i treballa en la incorporació de la ceràmica en l'edificació

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Secretaria Autonòmica d'Innovació, impulsa l'optimització de l'eficiència energètica en la rehabilitació d'edificis a través del desenvolupament de sistemes tècnics innovadors que incorporen la ceràmica en l'edificació.

El projecte és finançat amb 270.000 euros per la Conselleria d'Innovació dins del Programa d'ajudes als instituts tecnològics per a projectes d'Innovació, en col·laboració amb empreses en el marc de l'especialització intel·ligent S3, i desenvolupat per l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC-AICE).

El secretari autonòmic d'Innovació, Jerónimo Mora, ha destacat la importància d'incentivar este tipus de projectes que permeten la col·laboració publicoprivada, i que es traduïxen en “una transferència real de solucions innovadores per a les empreses valencianes”.

En este cas, ha explicat Mora, “el conveni amb l'ITC suposa un incentiu més per al sector ceràmic de la Comunitat Valenciana, ja que els resultats d'esta innovació repercutiran en el teixit empresarial, ja que el faran més competitiu, eficient i mediambientalment sostenible”.

L'objecte del projecte consistix a innovar en la cerca de combinacions òptimes i rendibles de solucions ceràmiques per a rehabilitar envolupants d'edificis desenvolupant sistemes tècnics d'alta eficiència que utilitzen fonts d'energia renovables.

La iniciativa, batejada com a ES4RE3, perseguix augmentar la taxa de rehabilitació dels edificis, que en l'actualitat no aconseguix l'1 % i que l'Agència Internacional de l'Energia fixa en un mínim anual del 2 % per a aconseguir els objectius de l'Agenda 2030, i que suposaria reduir les altes xifres d'emissions de carboni que representa a escala mundial la construcció d'edificis.

Este projecte es troba alineat amb els objectius 11, 'Ciutat i comunitats sostenibles', i 13: 'Acció pel clima', dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).