Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Innovació i intel·ligència artificial

El secretari autonòmic d'Innovació subscriu que la IA és una ferramenta molt valuosa per a la transformació del model econòmic de la Comunitat Valenciana

04/10/2023
  • Jerónimo Mora ha inaugurat este dimecres el II Fòrum Europeu de la Intel·ligència Artificial en les instal·lacions de l'Auditori Provincial d'Alacant (ADDA)

El secretari autonòmic d'Innovació, Jerónimo Mora, ha inaugurat este dimecres el II Fòrum Europeu de la Intel·ligència Artificial, emmarcat en la 'Trobada Now' del Diario Información. Este II Fòrum ha tractat sobre els 'Impactes, reptes i desafiaments de la intel·ligència artificial' per a l'avanç de la humanitat. L'esdeveniment s'ha realitzat a l'Auditori Provincial d'Alacant (ADDA).

El secretari autonòmic ha posat de manifest la importància cabdal de “fer partícip la societat de les oportunitats que oferix la intel·ligència artificial, ja que és una ferramenta útil quan s'usa amb responsabilitat per a una encertada presa de decisions”.

Per a Mora, “es tracta que millorem la qualitat de vida dels ciutadans i no travessar línies roges. Per contra, hem de definir un ‘full de ruta’ per a convertir la incertesa que genera la intel·ligència artificial en oportunitat i progrés”.

Tecnologies disruptives

La intel·ligència artificial és una tecnologia estratègica “que té un impacte directe en les nostres vides, per això és important ‘inventar’ i divulgar els avanços de manera divulgativa per al gran públic conjuminant esforços”, ha corroborat Jerónimo Mora.

“Amb l'avanç de les tecnologies disruptives, en l'àmbit global, és en essència el compromís de la Generalitat Valenciana promoure la seua expansió en tots els àmbits de la societat. L'objectiu és l'adaptació tecnològica i la digitalització”, ha incidit el secretari autonòmic d'Innovació.

“Volem convertir la Comunitat Valenciana en una regió plenament digitalitzada; més competitiva, capacitada digitalment i innovadora, així com permeable a les necessitats actuals i futures”, ha subratllat Mora.

Galeria d'imatges