Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Qualitat i Educació Ambiental

La Conselleria de Medi Ambient abordarà una revisió normativa “per a aconseguir un desenvolupament sostenible que garantisca la competitivitat”

04/10/2023
La Conselleria de Medi Ambient abordarà una revisió normativa “per a aconseguir un desenvolupament sostenible que garantisca la competitivitat”
  • El director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco, ha clausurat la I Jornada d’Economia i Sostenibilitat sobre Descarbonització dels Ports i el Sector Logístic

La Conselleria de Medi Ambient abordarà una revisió normativa “per a aconseguir un desenvolupament sostenible que garantisca la competitivitat”. Així ho ha explicat el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco, durant la clausura de la I Jornada d’Economia i Sostenibilitat sobre Descarbonització dels Ports i el Sector Logístic.

Segons Blanco, “hem d’afrontar els reptes que comporta el canvi climàtic com una oportunitat de millora, de progrés i evolució que ens porte a l’excel·lència”, i hi ha afegit que “en el Consell som perfectament conscients que eixa excel·lència implica conjugar una transformació cap a la descarbonització sense perdre competitivitat”.

En este sentit s’ha referit a l’anunci de la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, en les Corts Valencianes, sobre la revisió normativa “que permetrà conjugar el progrés, la competitivitat, la generació de riquesa i l’atracció d’inversions”.

Així mateix, Jorge Blanco ha assenyalat que, “en el nostre afany de transformar a millor la nostra Comunitat Valenciana, oferim i oferirem sempre la mà al diàleg, un diàleg proactiu i constructiu, perquè entenem que este canvi integrador s’ha de fer gràcies a tots, perquè és responsabilitat de tots vetlar pel nostre futur”.

També ha afirmat que “s’ha de continuar apostant per la transició cap a la descarbonització, cap a eixa transició que ens permetrà arribar a un alt nivell de competitivitat, en què la compatibilitat entre medi ambient i desenvolupament social i econòmic quedarà materialitzada”.

Finalment, el director general de Qualitat i Educació Ambiental ha reiterat que, des de la Generalitat, “facilitarem eixa transició agilitzant les tramitacions administratives, i sobretot donant eixa claredat normativa que és tan necessària, perquè el nostre compromís és que protecció del medi ambient i progrés econòmic i social vagen sempre junts”.

La jornada ha sigut organitzada per PortCastelló i ha comptat amb la participació d’un panell d’experts en bones pràctiques portuàries, Aliança Net-Zero, i descarbonització de la indústria.

Galeria d'imatges