Presidència
Col·laboració institucional

El secretari autonòmic de Transparència destaca la col·laboració del Consell amb les universitats valencianes “per a portar la participació ciutadana als municipis”

04/10/2023
El secretari autonòmic de Transparència destaca la col·laboració del Consell amb les universitats valencianes “per a portar la participació ...
  • Santiago Lumbreras es reunix amb responsables de l’àrea de participació ciutadana de l’UJI per a abordar la col·laboració institucional

El secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència, Santiago Lumbreras, i el director general de Transparència i Participació, José Tárrega, s’han reunit amb responsables de l’àrea de participació ciutadana de la Universitat Jaume I de Castelló.

Es tracta d’una primera presa de contacte per a conéixer els diversos projectes que desenvolupa l’UJI en el marc del conveni amb la Generalitat per al foment d’activitats en matèria de participació ciutadana, una col·laboració que compta amb una dotació de 20.000 euros.

El secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència, Santiago Lumbreras, ha valorat la col·laboració amb les universitats valencianes “per a portar la participació ciutadana als municipis, gràcies a la proximitat de l’Administració local, que fomenta la implicació dels veïns i veïnes”.

En concret, l’objecte d’este acord permet fer el seguiment de les iniciatives comunitàries rurals, la sistematització dels processos de participació en l’àmbit rural i la col·laboració amb universitats i xarxes de participació ciutadana.

Entre les activitats s’inclou el seguiment del projecte Almedíjar Vive, iniciativa veïnal que cerca alternatives econòmiques, socials i culturals per a fer que el procés de despoblament revertisca; la dinamització de l’estratègia turística #TurismeVilafranca, o l’acompanyament en la investigació del projecte Alifara, relacionat amb aspectes de salut comunitària i participativa als Ports, entre altres iniciatives.

Galeria d'imatges