President

Carlos Mazón destaca la mostra ‘Sorolla a través de la llum’ com una exposició “real i immersiva” que va a la profunditat dels sentits

04/10/2023
Carlos Mazón destaca la mostra ‘Sorolla a través de la llum’ com una exposició “real i immersiva” que va a la profunditat dels sentits
  • El cap del Consell ha assistit a la inauguració d’esta exposició de la Fundació Bancaixa, que compta amb la col·laboració de la Generalitat
  • Anima la societat valenciana a visitar esta mostra, ja que “obri la cultura als valencians” a través “del seu gran pintor, la seua gran llegenda i referència”
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assistit a l’acte d’inauguració de la mostra ‘Sorolla a través de la llum’, que romandrà oberta al públic des d’este dijous fins al febrer de 2024, a la seu de la Fundació Bancaixa a València.

Carlos Mazón ha destacat la mostra com una exposició “real i immersiva” que va a la profunditat dels sentits i ha animat la societat valenciana a visitar-la, ja que “obri la cultura als valencians” a través “del seu gran pintor, la seua gran llegenda i referència”.

L’exposició, organitzada per la Fundació Bancaixa en coproducció amb Light Art Exhibitions, el Museu Sorolla i la Fundació Museu Sorolla, compta amb la col·laboració de la Generalitat i forma part de les activitats commemoratives programades amb motiu del centenari de la mort del pintor.

Comissariada per la besneta de l’artista, Blanca Pons Sorolla, i per l’exdirectora del Museu Sorolla, Consuelo Luca de Tena, revisa temes essencials per al pintor, com ara la mar, els paisatges, els jardins o els retrats a l’aire lliure, a través d’un format innovador que combina obres originals amb una sala sensorial i una altra de realitat virtual.

‘Sorolla a través de la llum’ reunix 45 llenços que comprenen el període datat entre 1890 i 1920. Procedixen dels fons d’institucions com el Museu Sorolla, la Fundació Museu Sorolla, la Hispanic Society of America, la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, la Col·lecció d’Art ABANCA i la Col·lecció Esther Koplowitz, així com una vintena de col·leccions particulars i de la mateixa Fundació Bancaixa.

La selecció inclou peces que no havien sigut exposades fins ara, o molt poc conegudes pel públic, així com algunes de les obres mestres del pintor.

La mostra arriba a la seu de la Fundació Bancaixa de València després del seu pas pel palau Reial de Madrid, on ha sigut una de les exposicions més visitades de la temporada, amb més de 180.000 visitants.

Galeria d'imatges