Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Transport públic

Infraestructures oferirà servei nocturn tres dies consecutius en Metrovalencia per a facilitar la mobilitat en el pont del 9 d’Octubre

05/10/2023
  • El divendres 6, el dissabte 7 i el diumenge 8, vespra del Dia de la Comunitat Valenciana, hi haurà circulacions extraordinàries concatenades
  • FGV reforçarà el servei després de l’espectacle pirotècnic de diumenge, que es realitzarà a l’Albereda a mitjanit

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori farà un important esforç de planificació i de plantilla en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) durant el pont del 9 d’Octubre, en programar serveis nocturns en Metrovalencia tres jornades consecutives: el divendres 6, el dissabte 7 i el diumenge 8, vespra del Dia de la Comunitat Valenciana, per a facilitar la mobilitat durant el llarg cap de setmana.

A més, Metrovalencia reforçarà l’habitual servei nocturn de diumenge en la línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) amb motiu del castell de focs artificials que es dispararà a mitjanit la vespra del Nou d’Octubre a l’Albereda. L’estació d’FGV del mateix nom tancarà els accessos d’eixida a les 23.00 hores per motius de seguretat, i s’obriran una vegada conclòs l’espectacle pirotècnic.

Cal assenyalar que el dissabte 7 i el dilluns 9 estan previstes sengles mascletades a la plaça de l’Ajuntament; totes les persones que vullguen acudir a este esdeveniment podran desplaçar-se en Metrovalencia en els serveis diürns habituals.

D’altra banda, la programació de tres jornades amb serveis nocturns en una mateixa setmana es repetirà en la següent, amb el dimecres 11, vespra de la festivitat del Pilar; el divendres 13, i el dissabte 14.

‘A la lluna de Metrovalencia’

Amb el servei denominat ‘A la lluna de Metrovalencia’ circulen trens amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda i Marítim.

En direcció a Alboraia la freqüència de pas oscil·la entre 15 i 30 minuts. Cada 40 minuts, els trens circulen en direcció a les estacions de Seminari i Paterna i cada 80 minuts, en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Els últims passos pel centre de la ciutat de València, a l’estació d’Àngel Guimerà (L1, L2, L3, L5 i L9), cap a les diverses destinacions són entre les 2.30 i les 3.00 hores.

En les línies tramviàries, les unitats circulen amb intervals de pas de 40 minuts, encara que en el tram Trinitat-Dr. Lluch, coincident amb l’L4 i L6, i Marítim-Grau Canyamelar, comú en l’L6 i L8, la freqüència és de 20 minuts.

En el cas de la línia 10, la freqüència de pas de 40 minuts és entre Alacant i Natzaret, i viceversa, mentre que entre Natzaret i Ciutat Arts i Ciències-Justícia, i en sentit invers, és de 20 minuts.

En la línia 4 se circula entre Dr. Lluch i Vicent Andrés Estellés, excepte l’últim tramvia en servei, que arriba fins a Mas del Rosari. Els últims passos per la parada de Benimaclet cap a les diverses destinacions tenen lloc al voltant de les 2.30 hores. L’L6 realitza el recorregut complet entre Tossal del Rei i Marítim.

Els horaris es poden consultar en la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït d’informació d’Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia, <facebook/metrovalencia.fgv> i en l’app oficial de Metrovalencia.