President
Presentació ‘Activos’

Carlos Mazón reivindica la “necessària” ampliació del port de València per al futur econòmic i social de la Comunitat Valenciana i d’Espanya

05/10/2023
Carlos Mazón reivindica la “necessària” ampliació del port de València per al futur econòmic i social de la Comunitat Valenciana i d’Espanya
  • El president de la Generalitat ha assistit a la presentació del suplement econòmic ‘Activos’ del grup Prensa Ibérica, que ha qualificat de nova aposta pel teixit econòmic
  • Destaca l’aposta del Consell per la “capil·laritat”, com a manera d’entendre la realitat des de l’àmbit local
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha reivindicat la “necessària” ampliació del port de València per a garantir el futur econòmic i social de la Comunitat Valenciana i d’Espanya.

D’esta manera s’ha pronunciat Carlos Mazón durant l’acte de presentació del suplement econòmic ‘Activos’ del Grup Premsa Ibèrica, en el qual ha participat junt amb el seu conseller delegat, Aitor Moll.

El cap del Consell ha assegurat que l’ampliació del dic nord del port és “necessària, inevitable, inexcusable, consolidada i demostrada”. De la mateixa manera, ha assenyalat que es tracta d’una actuació clau per a l’economia de la Comunitat Valenciana, però també d’Espanya i d’Europa, ja que “fins i tot el PIB europeu corre perill si el seu quart port es col·lapsa”.

En este sentit, ha assenyalat Prensa Ibérica com un “potent aliat” per al futur de l’economia valenciana i espanyola, i ha instat a la unitat d’acció en la defensa dels interessos estratègics de la Comunitat.

En el transcurs de l’acte, Mazón ha destacat que tant el nou Consell com el Grup Prensa Ibérica compartixen la concepció de la realitat des de la “capil·laritat”, ja que treballen “de baix a dalt, des de l’àmbit local, el comarcal, des del carrer, i finalment des de l’àmbit provincial, autonòmic i nacional”. “Mostra d’això -hi ha afegit- és la vocació municipalista, provincialista i autonomista” que caracteritza el Govern Valencià.

El president ha assegurat que la Comunitat Valenciana passa per un moment “crucial” per al sector ceràmic, agroalimentari, automobilístic i, especialment, per al port de València, i ha insistit en la seua vocació de “mantindre fermes les nostres grans referències, que han d’estirar la capil·laritat, dels xicotets i els mitjans”.

Quant al nou suplement econòmic, el cap del Consell l’ha qualificat de “gran aventura” i aposta del Grup Prensa Ibérica pel teixit econòmic i empresarial de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa ha agraït la iniciativa al seu conseller delegat.

A l’acte de presentació també han assistit la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino; el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

Galeria d'imatges