Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Port d’Alacant

El Consell aposta per la creació d’un ‘hub’ tecnològic i de formació en intel·ligència artificial al port d’Alacant

07/10/2023
  • Nuria Montes assegura que “la Generalitat vol afermar el lideratge del port d’Alacant com a motor econòmic de la ciutat i pol d’atracció d’empreses”

La Generalitat aposta per transformar el port d’Alacant en un hub tecnològic i de formació en intel·ligència artificial, i en l’actualitat el personal tècnic de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme treballa en la redacció del projecte de condicions i necessitats tècniques per a transformar les naus on se situava l’empresa Pescados Amaro González en un espai de formació i aprenentatge en tecnologies disruptives.

La finalitat és habilitar esta parcel·la portuària d’aproximadament 5.000 metres quadrats de superfície, pròxima a la ciutat, amb facilitats d’accessibilitat i bona connexió amb mitjans de transport, com a espai d’aprenentatge, investigació, living lab i demostrador de continguts digitals i tecnologies disruptives, així com node d’assessorament al servei de pimes i persones investigadores.

A més, l’oferta es complementarà amb zones per a la formació en competències digitals destinades especialment a joves i dones, per a facilitar-ne l’ocupabilitat i la permanència en el mercat de treball.

Segons ha explicat la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, “esta primera fase del projecte suposa la posada en marxa d’una iniciativa d’elevat impacte social, ja que permetrà accelerar el coneixement de les tecnologies vinculades a la intel·ligència artificial a diversos perfils de persones”.

“D’una banda, oferint espais d’investigació i oportunitats de transferència de la intel·ligència artificial, sobretot a les pimes, el perfil d’empresa majoritari a la Comunitat Valenciana”, ha puntualitzat Nuria Montes; d’altra banda, “sensibilitzant la ciutadania i formant-la sobre els avantatges i els perills de les noves tecnologies”.

Montes ha defés la importància d’aprofitar estos espais portuaris per a transformar-los en ecosistemes tecnològics que atraguen empreses, institucions d’investigació, empreses emergents i persones emprenedores que generen riquesa per a les ciutats.

En este sentit, ha puntualitzat que, amb esta actuació, “la Generalitat vol afermar el lideratge del port d’Alacant com a motor econòmic de la ciutat i pol d’atracció d’empreses”.

Este és el primer pas per a transformar el port d’Alacant en un potent hub tecnològic d’intel·ligència artificial, on empreses emergents i empreses ja consolidades en el sector puguen crear sinergies col·laboratives i fomentar l’aprenentatge.

Este projecte se suma a l’edifici que Districte Digital té al moll 5 del port, junt amb Panoramix, que ja constituïx un clúster d’empreses innovadores.

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la consellera de Innovación, Industria, Comercio y Turismo, Nuria Montes

Declaraciones de la consellera de Innovación, Industria, Comercio y Turismo, Nuria Montes