Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

La Conselleria de Medi Ambient desbloqueja el projecte de l'últim tram de la ronda oest de Castelló

06/10/2023
La Conselleria de Medi Ambient desbloqueja el projecte de l'últim tram de la ronda oest de Castelló
  • Salomé Pradas destaca que “és un pas decisiu per a culminar una obra molt demandada i que posarà en servici tot l'anell de circumval·lació del nucli urbà”
  • El DOGV publica l'informe d'impacte ambiental del projecte bàsic i d'execució per a culminar les obres

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha desbloquejat l'execució del projecte per a completar la ronda oest de circumval·lació de Castelló de la Plana, ja que s'ha resolt l'informe d'impacte ambiental. Així, segons el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), la Conselleria estima que el projecte de construcció 'Ronda oest de Castelló' “no tindrà efectes significatius sobre el medi ambient i no requerix l'avaluació d'impacte ambiental ordinària” que havia sol·licitat l'Ajuntament de la ciutat.

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha destacat que amb este tràmit “hem fet un pas decisiu per a culminar una obra molt demandada pels ciutadans de Castelló, que suposarà posar en servici tot l'anell de circumval·lació del nucli urbà de la ciutat”.

“Gràcies a este últim pas que hem activat després de només dos mesos des que hem arribat a la Generalitat, farem de Castelló una ciutat més connectada, amb menys trànsit, més segura, sostenible i saludable”, ha indicat la consellera.

Entre les millores que aportarà l'execució del projecte, Pradas ha recordat que “permetrà millorar la comunicació i mobilitat entre les diferents zones de la ciutat, incrementar la seguretat viària, funcionalitat i trànsit en les vies de comunicació pròximes que assumixen el trànsit en l'actualitat. De la mateixa manera, el projecte garantix el manteniment de la permeabilitat per als vianants i la reposició de béns i servicis”.

Salomé Pradas hi ha afegit que “este Consell escoltarà les necessitats dels ciutadans per a atendre les seues demandes, sempre de la mà dels ajuntaments i la culminació de la ronda oest de Castelló és un gran exemple de la nostra voluntat de millorar, amb la nostra gestió, la qualitat de vida de la nostra ciutadania”.

Per part seua, l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha assegurat que “este anunci és una mostra dels resultats de la col·laboració entre l'Ajuntament de Castelló i la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori. Comptar amb Salomé Pradas al capdavant d'una àrea tan important serà determinant per a la nostra ciutat i este és un exemple d'això. Parlem d'una actuació prioritària per a este equip de govern, perquè suposa culminar l'anell de circumval·lació de la ciutat”.

Tancament de l'anell perimetral

L'anell de circumval·lació, del qual forma part la ronda oest, es configura com un vial perimetral del nucli urbà de Castelló de 14,8 quilòmetres, dels quals estan construïts 12,45 km i estan pendents d'execució 2,35 km, des de l'enllaç amb la CV-151 i els accessos a la Universitat Jaume I fins a la rotonda d'accés a l'N-340, l'AP-7 i la CV-17.

L'execució d'esta infraestructura projectada permetrà tancar l'anell perimetral al nucli urbà de Castelló de la Plana i redistribuir el trànsit per a millorar la mobilitat, a més de realitzar l'enllaç amb la CV-16 (carretera de l'Alcora) i completar els enllaços amb l'N-340, l'AP-7 i la CV-17.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas