President
‘Reto Pelayo Vida’

Carlos Mazón destaca la força i l'esperit de superació de les dones que lluiten contra el càncer

06/10/2023
Carlos Mazón destaca la força i l'esperit de superació de les dones que lluiten contra el càncer
  • El president de la Generalitat ha rebut la participant valenciana de la 9a edició ‘Reto Pelayo Vida’ a qui ha agraït el seu missatge d'esperança després de superar un càncer
  • L'objectiu del repte és sensibilitzar les institucions sobre la importància de la investigació, la detecció precoç i l'esport com a ferramentes en la lluita contra la malaltia
     

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat la força i l'esperit de superació de les dones que lluiten contra el càncer durant la trobada que ha mantingut amb l'ontinyentina Anna Blanco, supervivent de càncer i única participant valenciana en la novena edició del ‘Reto Pelayo Vida’. 

En el transcurs de l'acte, el president ha fet entrega a Blanco de la Senyera perquè l'acompanye en el repte que afrontarà “després d'haver lluitat i superat un càncer que l'ha feta més forta”. Així mateix, Mazón ha assegurat que la bandera de la Comunitat Valenciana li aportarà “tota la força de més de 5 milions de valencians”.

Així mateix, li ha agraït el missatge d'esperança que trasllada a la societat en realitzar un repte, que suposa un desafiament físic i mental extrem, després d'haver superat un càncer.

El ‘Reto Pelayo Vida’ és el major projecte esportiu internacional de sensibilització sobre la prevenció del càncer de la dona i té com a objectiu sensibilitzar les institucions sobre la importància de la investigació, la detecció precoç i l'esport com a eines en la lluita contra la malaltia.

En esta edició, cinc dones supervivents de càncer viatjaran del 23 d'octubre al 7 de novembre, a la Patagònia xilenoargentina, la tercera extensió gelada més gran del món, per a recórrer un circuit de 70 quilòmetres que finalitzarà quan arriben al cim del turó Gorra Blanca, de 2.920 metres d'altitud.

Galeria d'imatges