President
Guardons

Carlos Mazón ha assistit a l'acte d'entrega d'honors i distincions de la ciutat de València

06/10/2023
Carlos Mazón ha assistit a l'acte d'entrega d'honors i distincions de la ciutat de València
  • L'Ajuntament de València ha distingit, en l'edició de 2023, a Rita Barberá com a alcaldessa honorària a títol pòstum

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assistit a l'acte de lliurament d'honors i distincions de la ciutat de València, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de València.

Estos guardons s'atorguen amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, i premien persones i entitats que han treballat per la ciutat i l'han donada a conéixer. 

En l'edició de 2023, l'Ajuntament ha concedit, a títol pòstum, a l'exalcaldessa Rita Barberá la distinció d'alcaldessa honorària de la ciutat, reconeixement que ha sigut recollit per dos de les seues germanes.

La Medalla d'Or s'ha atorgat a l'Orquestra de València, que complix 80 anys des que es va crear; la Medalla de Plata s'ha entregat a Bombers sense Fronteres, i la de Bronze, a Bombers pel Món.

A més, l'Ajuntament ha nomenat fills i filles predilectes l'artista Carmen Calvo, el bibliòfil Rafael Solaz, la científica Pilar Mateo i l'esportista José Arnau.

També s'han concedit els títols de fills i filles adoptius al cantant Nino Bravo, a títol pòstum; l'actriu Asunción Sánchez Abellán; la cantant Sole Giménez i l'artesà Esmerado Castillo, així com a Carlos San Juan, promotor de la campanya ‘Soc major, no idiota’; la productora i directora Eva Vizcarra; l'especialista en Història de l'Art Blanca Pons-Sorolla, besneta del pintor, i el sacerdot Julio Ciges Marín, a títol pòstum.


 

Galeria d'imatges