President

Carlos Mazón destaca el llançament de MIURA 1 com una “fita històrica” que “posiciona la Comunitat Valenciana en la carrera aeroespacial”

07/10/2023
  • MIURA 1, dissenyat i construït per l’empresa il·licitana PLD Space, s’ha convertit esta matinada en el primer coet privat europeu a anar a l’espai
  • Per al president, este coet amb tecnologia il·licitana “demostra la cultura de l’esforç” i “l’aposta per la innovació” de les empreses de la Comunitat
  • Manifesta el seu compromís a desenvolupar “una política expressa per al sector aeroespacial molt especialment a la província d’Alacant, però per a tota la Comunitat Valenciana”
  • Subratlla l’aposta del Consell per la tecnologia, la intel·ligència artificial i la posada en marxa de hubs tecnològics a les tres províncies, que “contribuiran a posar la Comunitat en l’avantguarda tecnològica”
Valencia.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat el llançament de MIURA 1 com una “fita històrica” que “posiciona la Comunitat Valenciana en la carrera aeroespacial”.

Mazón ha fet estes declaracions després de conéixer-se que MIURA 1, dissenyat i construït per l’empresa il·licitana PLD Space, s’ha enlairat amb èxit esta matinada des de les instal·lacions del Centre d’Experimentació d’El Arenosillo, a Huelva, i ha completat la seua primera missió. Es tracta del primer coet privat europeu i 100 % espanyol a anar a l’espai.

Segons el parer del president, “estem davant d’una fita històrica que situa la Comunitat Valenciana i Espanya en la carrera aeroespacial”. “Anit, el primer coet 100 % espanyol va traspassar la barrera de la gravetat. La indústria aeroespacial de la Comunitat és ja una realitat”, ha subratllat, al mateix temps que ha valorat “la cultura de l’esforç i l’aposta per la innovació” de les empreses de la Comunitat.


El cap del Consell ha manifestat el seu compromís a desenvolupar “una política expressa per al sector aeroespacial molt especialment a la província d’Alacant, però per a tota la Comunitat Valenciana”, des de l’àrea d’innovació de l’executiu valencià.

Així mateix, ha recordat la creació de focus d’innovació i de desenvolupament tecnològic com una línia de treball prioritària del Consell. Així, ha destacat l’aposta de la Generalitat Valenciana per la tecnologia, la intel·ligència artificial i la posada en marxa de hubs tecnològics als ports de les tres províncies, que, junt amb altres iniciatives, “contribuiran a posar la Comunitat en l’avantguarda tecnològica”.

El president de la Generalitat ha traslladat la seua enhorabona més sincera a PLD Space, així com a totes les persones que han fet possible esta “fita històrica”, que és “l’orgull de tota la Comunitat Valenciana”.  

El llançament contribuirà al desenvolupament tecnològic del futur llançador de satèl·lits MIURA 5, que tindrà capacitat comercial per a situar en l’òrbita terrestre dispositius que podran arribar a 540 quilograms per viatge.