Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Promoció internacional

Nuria Montes encapçala una missió comercial amb empresaris per a estretir relacions amb el Regne Unit en l’àmbit de la innovació i el turisme

10/10/2023
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme viatjarà a Londres i Edimburg de l’11 al 13 d’octubre, acompanyada per una delegació d’empresaris de la Comunitat Valenciana
  • Montes: “Esta visita oficial preveu una intensa agenda d’esdeveniments i trobades empresarials en els dos sectors, la innovació i el turisme”
  • A més, la Comunitat Valenciana protagonitzarà el Dia de la Hispanitat a Londres, amb una presentació de destinació on es promocionarà la gastronomia sota el guiatge del xef Quique Dacosta

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, cerca estretir les relacions amb el Regne Unit en l’àmbit del turisme i de la innovació, amb l’objectiu de “reactivar” el mercat britànic a la Comunitat Valenciana.

Montes, conscient de la pèrdua recent de seients per part d’alguna companyia aèria respecte a la connexió Edimburg-Alacant, advoca per “tornar a llançar esta ruta”, ja que, a judici seu, “hi ha molta demanda estancada, que pot ser molt important durant este hivern”, hi ha afegit.

Per això, la titular de Turisme viatjarà a Gran Bretanya esta setmana, en concret de l’11 al 13 d’octubre, junt amb el secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco; la regidora de Turisme de l’Ajuntament de València, Paula Llobet; representants del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, i acompanyats per una àmplia representació d’empresaris i entitats turístiques de la Comunitat Valenciana, com ara APHA, Hosbec i Visit Benidorm, entre altres.

Nuria Montes ha volgut destacar que des del departament que dirigix s’ha preparat “una intensa agenda d’esdeveniments i trobades empresarials amb agents d’innovació, i amb turoperadors i agents de viatge a Londres i Edimburg”. A més, ha anunciat que “la Comunitat Valenciana serà protagonista del Dia de la Hispanitat al Regne Unit, coincidint amb la festivitat del 12 d’octubre”.

Així mateix, la Consellera ha assenyalat que “acabarem esta missió promocional a Escòcia, amb una acció específica a Edimburg”, on està prevista una trobada de la delegació valenciana amb els principals turoperadors de la zona, i una acció promocional de street marketing que recrearà una platja en un dels centres turístics més grans de la ciutat.

El Regne Unit és el principal mercat emissor de turisme estranger per a la Comunitat Valenciana, i enguany acumula un increment del 16,5 % respecte a l’any anterior, amb la notable arribada de més d’1,43 milions d’anglesos de gener a juliol de 2023, segons les últimes dades que ha publicat Frontur. A més, els britànics han desemborsat en la nostra destinació, durant els primers set mesos de l’any, un total d’1,45 milions d’euros.

Presentació de la destinació a Londres

L’objectiu d’este viatge institucional és atraure més visitants del Regne Unit a la Comunitat Valenciana i per a fer-ho Turisme ha organitzat, juntament amb la Cambra de Comerç d'Alacant i Turespaña, una presentació de destinació de la Comunitat Valenciana que congregarà el dijous 12 d’octubre, a l’ambaixada d’Espanya a Londres, prop de 600 professionals i mitjans de comunicació britànics.

D’esta manera, la Comunitat Valenciana protagonitzarà la celebració de la Festa de la Hispanitat a la capital britànica, on es promocionarà el millor de la gastronomia valenciana sota el guiatge del xef, tres Estreles Michelin, Quique Dacosta, que elaborarà paella i arròs mariner en una demostració de cuina en directe.

Durant este acte, es posarà l’accent principalment en la promoció de l’Exquisit Mediterrani amb la participació de professors de la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana (CdT). Així, se serviran vins valencians, orxata amb fartons, es realitzaran tastos d’olis i s’elaboraran postres típiques de la nostra terra elaborades amb torró de Xixona i cítrics valencians.

El divendres 13 d’octubre, el grup d’esta missió comercial, encapçalada per la Consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, es traslladarà a Edimburg.

Trobades amb empreses i turoperadors britànics

Al llarg dels tres dies d’esta missió turística empresarial, Nuria Montes té previstes trobades amb els turoperadors més importants del Regne Unit, com ara ABTA (Associació de Turoperadors Britànics), a més de reunions amb directius d’empreses com Innovate UK o Green Hydrogen Alliance, entre altres.

A més, la titular d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme del Consell visitarà empreses de moble de disseny de la Comunitat Valenciana que tenen sala d’exposicions permanent a la ciutat de Londres, com ara Actiu, Andreu Worls o Porcelanosa, en la zona de Clerkenwell.

L’agenda de la consellera té prevista una reunió amb el director de l’empresa organitzadora de The Fifty Best; també amb el president de la Cambra de Comerç Espanyola a Londres, Eduardo Barrachina, i el conseller d’Economia i Comerç de l’Ambaixada d’Espanya a Londres, Álvaro Nadal.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes