Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Learning Factory Elx

El Consell aposta per conjuminar digitalització, innovació i formació en la Learning Factory d’Elx

13/10/2023
El Consell aposta per conjuminar digitalització, innovació i formació en la Learning Factory d’Elx
  • Nuria Montes assegura que estes instal·lacions es transformaran en “motor de la formació innovadora adaptada a les necessitats de la indústria”

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assegurat que “el camí més ràpid perquè les nostres empreses puguen ser més productives i competir en mercats globals implica la digitalització, la inversió en innovació i la formació”, a la qual cosa ha afegit que “en la Learning Factory d’Elx es conjuminaran tots eixos factors, cosa que permetrà a la província d’Alacant transformar-se en el motor de la formació innovadora adaptada a les necessitats de la indústria de la Comunitat Valenciana”.

Així s’ha manifestat la consellera Montes després de rebre el document final de la conceptualització i el disseny de l’antic edifici de Correus d’Elx, que permetrà crear un pont entre la formació en noves tecnologies i la transferència d’eixe coneixement al teixit productiu.

“És fonamental fomentar el talent al nostre territori i promoure la formació de capital humà adaptat al que demanen les nostres empreses, el nostre compromís és preservar la nostra rica tradició industrial i impulsar la indústria com a motor del creixement econòmic de la Comunitat Valenciana”, ha defés Nuria Montes.

En l’estudi que ha presentat l’empresa adjudicatària del contracte, després de fer una anàlisi detallada de l’ecosistema productiu de la Comunitat Valenciana, el sector industrial i l’oferta formativa, es recomana començar a treballar per dos sectors capdavanters al nostre territori, com ho són la indústria de l’automoció i del calcer.

En concret, la proposta se centra a impulsar el sector del Power Train, que té a veure amb el conjunt de components que generen energia en un vehicle i amb la fabricació intel·ligent d’un calcer personalitzat.

A més d’estes dos indústries seleccionades en una primera fase, la idea és anar incloent-hi altres sectors, com per exemple l’aeroespacial, de gran rellevància a la ciutat d’Elx, i la resta de sectors analitzats en l’estudi.

Així doncs, el director general d’Innovació, Juan José Cortés, ha explicat que la Learning Factory es transformarà en un entorn d’aprenentatge en el qual els processos i les tecnologies es desenvoluparan en un entorn industrial real que permeta un acostament directe al procés de creació dels productes, basat en un concepte didàctic que posa l’accent en l’aprenentatge experimental i basat en problemes.

“Este entorn d’aprenentatge s’enfocarà a capacitar persones i organitzacions en les competències relacionades amb la indústria 4.0 i la digitalització, incloent-hi totes les fases del procés productiu, des del disseny fins al reciclatge i la reutilització”, ha assegurat Cortés.

Galeria d'imatges