Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Aigua

La Generalitat paralitza la retallada d’aigua prevista pel Govern a la conca del Segura

11/10/2023
  • La Comunitat Valenciana vota amb Múrcia i els regants contra la retallada d’un 15 % del regadiu que pretenia la Confederació Hidrogràfica del Segura

La Generalitat Valenciana, juntament amb el Govern Regional de Múrcia i els regants, ha aconseguit paralitzar la retallada d’aigua prevista pel Govern d’Espanya. El secretari autonòmic de Medi Ambient, Javier Sendra, que ha assistit a la Junta de Govern de la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS), ha assegurat que, “una vegada més, la Generalitat ha fet un front comú amb els usuaris i amb Múrcia i ha votat en contra de la retallada dels seus drets”.

Sendra ha explicat que les “inadmissibles mesures” plantejades per la CHS han rebut 17 vots en contra procedents de la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, Andalusia, l’Ajuntament de Múrcia i els regants.

El secretari autonòmic ha subratllat la “col·laboració dels dos governs autonòmics i dels usuaris, per a bloquejar esta injustificada retallada d’un 15 % del regadiu que pretenia la Confederació Hidrogràfica del Segura per a l’inici de l’any hidrològic a la conca del Segura. Gràcies als nostres vots, eixa mesura ha quedat sense efecte”.

Sendra ha indicat que la Generalitat “sempre estarà al costat dels regants i els agricultors, que cada dia treballen amb esforç per a cultivar de manera sostenible i eficient, mentre que només reben retallades i menyspreu del Govern. Volem que l’aigua deixe de ser un element de confrontació i arribe a tots”.

Així mateix, ha reiterat “la importància de la col·laboració entre totes les administracions per a aconseguir els acords i els consensos tan necessaris en un tema tan important i urgent com és l’aigua”.