President
Modernització

Carlos Mazón avança que el Consell escometrà de manera prioritària mesures de simplificació administrativa per a garantir la “independència real” de la justícia

11/10/2023
Carlos Mazón avança que el Consell escometrà de manera prioritària mesures de simplificació administrativa per a garantir la “independència real” ...
  • El president defén que s'impulse una reforma legal per a instar que siguen els mateixos magistrats els que trien els membres de la sala civil i penal del TSJ
  • Mostra la voluntat del Consell a facilitar la vertebració acostant les instàncies administratives del TSJ a tot el territori i, particularment pel seu volum de treball, a la província d'Alacant

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que impulsarà mesures de simplificació administrativa dins de l’estratègia transversal en la qual està treballant ja de manera prioritària el Consell, perquè, tal com ha assenyalat, la consecució de l’objectiu de “papers zero” és fonamental per a garantir la “independència real” de la justícia.

Així ho ha indicat durant la seua visita a la nova seu del Col·legi Oficial de Procuradors d’Alacant (Icopal), on ha mantingut, a més, una reunió amb la degana de l’entitat professional, Pilar Fuentes, i amb la resta dels membres de la seua junta de govern.

El president ha subratllat que l’Administració de Justícia està “massa anys” amb “promeses no complides” i “sense cap avanç” en la meta de “papers zero”. Per això, ha mostrat la seua disposició a fer que esta situació revertisca, comptant en el procés amb la participació dels col·legis professionals i del conjunt d’operadors jurídics, i buscant la seua implicació i la seua corresponsabilitat.

Per a aconseguir la “independència real” cal acabar amb la “dependència burocràtica”, ha dit el president, ja que, segons ha continuat, “no es pot ser independent quan la primera cosa de què es depén és de la burocràcia”, i això desemboca en “lentitud” i en “col·lapse”.

El president ha defés també que des de la Comunitat Valenciana, “en l’esfera de l’estricta competència autonòmica”, s’inicie el procés per a instar una reforma legal, la culminació de la qual és ja d’àmbit estatal, que permeta que siguen els mateixos magistrats, i no la cambra autonòmica, els que trien els membres de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia, de manera que siga “una elecció per i per als jutges”.

Carlos Mazón ha mostrat també la voluntat del Consell a facilitar la vertebració acostant les instàncies administratives del TSJ a tot el territori i, particularment, per les necessitats derivades del seu volum de treball, a la província d’Alacant, un objectiu que també ha fixat com a prioritari.

El president ha subratllat, a més, que el Govern Valencià està treballat per a “apurar els terminis” que permeten que les obres pendents de la Ciutat de la Justícia d’Alacant puguen ser realitat “al més prompte possible”, després del retard, “extraordinàriament sorprenent”, en la seua execució.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats