Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Jornada Bio Galió

La secretària autonòmica de Turisme inaugura la Jornada Bio Galió que organitza l’Institut Seda Espanya

13/10/2023
La secretària autonòmica de Turisme inaugura la Jornada Bio Galió que organitza l’Institut Seda Espanya
  • Cristina Moreno destaca que per a la Comunitat Valenciana “és molt important formar part d’una xarxa de ports intel·ligents que estiga alineada amb la nova estratègia d’Espanya vinculada al turisme blau”

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha inaugurat la Jornada Bio Galió sobre el Galió de Manila, el turisme blau i els ports intel·ligents.

En la jornada, que organitza l’Institut Seda Espanya, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i Unesco, s’organitzen tres taules redones on participen experts de l’àmbit turístic i l’universitari, a més de cònsols.

Cristina Moreno ha destacat “la qualitat de les taules, que compten amb experts ponents que aportaran dades i reflexions molt interessants per a continuar avançant en este camí que ens ha de portar a posicionar la nostra destinació com un referent en l’àmbit de la sostenibilitat i l’aposta per la biodiversitat”.

La secretària autonòmica també ha remarcat la importància de la col·laboració, a través d’un conveni, entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Seda Espanya, que “ens permet dur a terme accions com esta”.

Així mateix, ha subratllat que “per a la Comunitat Valenciana és molt important formar part d’una xarxa de ports intel·ligents que estiga alineada amb la nova estratègia d’Espanya vinculada al turisme blau”, i ha posat l’accent que els ports “tenen un paper crucial en la promoció d’un turisme sostenible i responsable”.

En este sentit, ha assenyalat que “la diversificació és clau” per al turisme sostenible i per això “hem d’apostar per fer valdre productes com la Ruta de la Seda, que oferix una experiència única que combina història, cultura i bellesa natural”, hi ha afegit.

La primera taula redona de la Jornada Bio Galió és ‘Turisme blau a Espanya i València-Balears’, en què participen experts com ara Pilar Rubio, membre del Comité Assessor del Sun&Blue Congress; el director-gerent de la Fundació Turisme Palma 365, i el director de Visit València, Tono Franc.

En la segona taula, ‘Innovació, ports intel·ligents, nàutica i custòdia de la biodiversitat del mar’, participen la secretària de CTN-UNE 178 ‘Ciutats intel·ligents’ i ‘Ports intel·ligents’, Tania Marcos; el representant de la plataforma O-City del Campus de Gandia de la UPV, José Martín Roig, a més del director d’Acro Náutica i CEO d’Emplea Náutica, Dioni Navarro.

La tercera taula, ‘Dia del Galió de Manila: Una celebració internacional’, compta amb la participació del cònsol de Mèxic, Pablo Romá; el cònsol de Filipines, Manuel Carrión, i el delegat ISE Comunitat Valenciana, José María Chiquillo.

Galeria d'imatges