Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Mobilitat

La Generalitat impulsa un nou servei públic de transport de viatgers per carretera que donarà servei a quasi 200.000 persones de la Marina Baixa

13/10/2023
  • S'articularà en 10 línies ateses per 36 vehicles i es duplicaran les freqüències en els itineraris de més demanda, com ara el de Benidorm amb Polop i la Nucia
Polop.

La Generalitat impulsa un nou servei d’autobusos de transport públic que donarà servei a quasi 200.000 persones de 18 municipis de la Marina Baixa. Esta mesura forma part d’un pla de xoc per a millorar el servei de transport de viatgers, que era una reivindicació de bona part dels alcaldes de la comarca de la Marina Baixa.

Gràcies al nou contracte de concessió, que ha suposat una inversió de 6,7 milions d’euros, es millorarà el servei de transport de viatgers per carretera que connecta Benidorm amb l’Alfàs del Pi; Altea; Beniardà; Benifato; Benimantell; Bolulla; Callosa d’en Sarrià; Confrides; Finestrat; el Castell de Guadalest; la Nucia; Orxeta; Polop; Relleu; Sella; Tàrbena, i la Vila Joiosa, així com algunes connexions entre estos municipis mitjançant 10 línies que estaran servides per 36 vehicles operatius, a més de 4 de reserva.

Entre les millores que inclou el nou servei destaca la duplicació de les freqüències de pas en hores punta, de manera que, en els itineraris de més demanda, com el que enllaça Benidorm amb la Nucia i Polop, hi haurà un autobús cada mitja hora, com a màxim. En la resta dels municipis, com Callosa d’en Sarrià o els pobles de la Vall de Guadalest, es mantindran les mateixes freqüències horàries que hi havia fins ara.

El 29 de setembre passat, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, va signar el contracte de concessió, que este divendres ha presentat a Polop el director general de Transports, Manuel Ríos, davant dels alcaldes i alcaldesses dels municipis.

Per al director general de Transports, Manuel Ríos, “és necessari avançar en la millora dels serveis d’autobús comarcal interurbà i, per això, ja s’està treballant en l’estudi d’un pla de mobilitat i transport integral a llarg termini, eficient i sostenible”.