Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Reunió a Brussel·les

Pradas trasllada a la UE les necessitats de la Comunitat Valenciana en infraestructures i transports

13/10/2023
Pradas trasllada a la UE les necessitats de la Comunitat Valenciana en infraestructures i transports
  • La consellera es reunix amb representants de la Comissió, el Parlament Europeu i la REPER per a buscar possibles línies de finançament per a projectes estratègics
Brussel·les.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha mantingut a Brussel·les una ronda de reunions amb representants de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i la Representació Permanent d’Espanya a la UE –REPER– per a traslladar les peticions de la Comunitat Valenciana en matèria d’infraestructures i transports.

Les reunions s’han mantingut amb el cap de gabinet adjunt de la Comissaria de Transports, Pablo Fábregas, i amb els consellers de Medi Ambient i Transports de la REPER, Santiago Rodríguez i Vicente Salvador, respectivament. També amb l’europarlamentària i presidenta de la Comissió de Peticions, Dolors Montserrat.

En estes reunions, segons la consellera, s’ha analitzat la normativa europea vigent i en projecte d’aprovació en matèria de transports i mediambiental. També s’ha parlat sobre “les possibles línies de finançament europeu per a escometre projectes d’infraestructures i de protecció ambiental estratègics per a promoure a la Comunitat el creixement de l’ocupació i la competitivitat des de la sostenibilitat”.

Assumptes com les xarxes transeuropees de transports, les noves normatives mediambientals o d’infraestructures “són clau per al nostre desenvolupament econòmic i social present i futur”, ha indicat Pradas.

Per eixe motiu la consellera ha volgut traslladar a diversos representants de la Unió Europea “la realitat de la Comunitat Valenciana i les seues necessitats, que encara són moltes en matèria d’infraestructures i transports”.

“Cal continuar avançant amb les obres del corredor mediterrani, apostar pel desenvolupament dels nostres ports, la millora de la connectivitat per carretera mitjançant el creixement de punts de recàrrega i l’habilitació de zones de descans per als transportistes. Tot això sense oblidar la necessitat d’ampliar la xarxa de transport públic, com ara el TRAM”.

Per a Salomé Pradas “les decisions que s’adopten a la Unió Europea tenen gran repercussió directa en el nostre territori, i és necessari que es conega la nostra realitat perquè es prenguen aquelles que són més idònies per al nostre desenvolupament i competitivitat”.

Finalment, la consellera ha avançat que pensa “estar molt present a Europa perquè es tinga en consideració la nostra pròpia idiosincràsia”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas