Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Medi Ambient

Salomé Pradas garantix que Castelló “rebrà les inversions en infraestructures i aigua que mai van arribar en els huit anys del Botànic”

16/10/2023
  • La consellera de Medi Ambient situa com a prioritàries les millores de les connexions per carretera de les àrees industrials del clúster ceràmic amb el port
  • Salomé Pradas avança obres per valor de més de 9 milions d’euros en matèria d’aigua a la província, per a garantir un proveïment de qualitat amb la quantitat òptima per a tots els municipis

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat este dilluns que “el Consell de Carlos Mazón posarà Castelló en el centre de tota la seua acció política i rebrà les inversions en infraestructures i en aigua que mai van arribar en els huit anys de govern del Botànic”. La consellera s’ha expressat en estos termes durant la seua participació en l’Encuentro de la Cadena Ser de Castelló, on ha desgranat algunes de les línies mestres del seu departament.

Durant la seua intervenció, ha mostrat el compromís de la Generalitat amb la indústria de la ceràmica. “Per a este Consell serà una prioritat fer més competitiu el nostre clúster ceràmic. Per això un dels nostres objectius estratègics serà millorar les connexions per carretera de les àrees industrials del clúster ceràmic amb el port”. D’esta manera —hi ha afegit— “ampliarem les opcions d’eixida de les mercaderies i de recepció de matèries primeres per a implementar el transport per carretera amb les possibilitats del transport marítim i ferroviari”.

A més, la consellera de Medi Ambient ha defés les línies estratègiques que centraran l’acció política del seu departament. La primera de les quals és “conjugar protecció del medi ambient i desenvolupament social i econòmic”. En segon lloc, s’ha referit a la defensa ferma de l’aigua necessària, seguida d’una estratègia territorial integral “que permeta guanyar competitivitat” i, finalment, “l’execució de les infraestructures necessàries que generen noves oportunitats”.

Sobre la gestió de l’aigua, Salomé Pradas ha insistit en el seu compromís amb el Pla director a Castelló, una eina que considera “fonamental per a l’optimització de l’ús i la gestió del cicle integral de l’aigua en els entorns urbans”. La consellera ha subratllat que “s’han previst ja inversions per valor de més de 9 milions d’euros a la província per a garantir un proveïment de qualitat amb la quantitat òptima per a tots els municipis”.

Actuacions —hi ha afegit— “que van des d’obres de defensa contra avingudes, fins a equipament de pous, canalització de barrancs o millores en les xarxes de proveïment”.

Desenvolupament i protecció del medi ambient

En matèria de medi ambient el seu departament ja avança en la revisió de les normes reguladores dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana i els plans de divulgació dels espais protegits. “Creiem que protegir no és prohibir per prohibir. És gestionar tenint en compte la realitat en la qual vivim i fer compatibles el desenvolupament econòmic i social amb la sostenibilitat”, ha apuntat.

A més, la titular de Medi Ambient ha anunciat la posada en marxa d’un pla d’estratègic de gestió enfront de la superpoblació de senglar, “per al qual hem comptat amb totes les parts, amb la finalitat de tindre un consens total”. Segons la consellera, este pla “preveu una línia específica d’ajudes per a ajuntaments i clubs de caçadors, a més de fomentar actuacions de control de l’espècie en zones on la caça no és efectiva, com ara fora de vedats”.

Millora del transport públic

La millora del transport públic és una altra de les línies que ha abordat Pradas en esta trobada. “El nostre objectiu és que de Castelló i de tota la comarca de la Plana viatgen en un TRAM ampliat, modern, eficaç, eficient i part essencial del futur bulevard que marcarà un abans i un després en el desenvolupament urbà i que, sens dubte, redundarà en més activitat econòmica i elevarà els nostres estàndards de qualitat de vida”.

En este sentit, ha recordat la prolongació del TRAM des del Grau cap a Benicàssim, la línia 2, i el Bulevard de la Plana, “que serà suport per al TRAM i acollirà trànsit, trànsit de vianants, àmplies zones d’arbratge i propiciarà una reurbanització integral amb elements patrimonials tan importants com la rehabilitació del pont del riu Millars”.

Salomé Pradas ha avançat que a la província de Castelló el nou mapa concessional s’estructura entorn de 8 projectes que donaran servei tant als municipis de l’interior com a la costa, i milloraran la connexió amb la capital, Castelló de la Plana, i amb València.

Finalment, la consellera ha garantit que la Generalitat treballarà “perquè les empreses que vullguen invertir de manera sostenible en la nostra Comunitat troben una administració àgil i eficaç”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats