President
Campanya de 2023

Carlos Mazón afirma que la Generalitat treballarà junt amb el sector per a implantar mesures “noves i millors” que permeten impulsar el caqui de la Ribera del Xúquer

16/10/2023
Carlos Mazón afirma que la Generalitat treballarà junt amb el sector per a implantar mesures “noves i millors” que permeten impulsar el caqui de ...
  • Es compromet a promoure una rebaixa de la fiscalitat en el camp, i subratlla que la supressió de l'Impost de Successions va en la línia d'afavorir el relleu generacional en les explotacions agràries
  • Lloa la qualitat d'un producte que s'ha convertit en “ambaixador de la Comunitat Valenciana per tot el món” i que en forma part dels senyals d'identitat
  • El responsable del Consell ha participat en la presentació de la campanya de 2023 d'este producte, que coincidix amb el 25é aniversari de la DOP Kaki Ribera del Xúquer
L’Alcúdia.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat que la Generalitat treballarà “braç a braç” junt amb el sector per a implantar mesures “noves i millors” que permeten reforçar el caqui amb la denominació d’origen protegida (DOP) de la Ribera del Xúquer.

El president s’ha compromés, en este sentit, a promoure una rebaixa de la fiscalitat en el camp, i ha al·ludit al fet que la supressió de l’Impost de Successions va també en la línia d’afavorir el relleu generacional en les explotacions agràries.

El responsable del Consell ha fet estes declaracions a l’Alcúdia, on ha participat en la presentació de la campanya de 2023, que enguany coincidix amb el 25é aniversari de la DOP Kaki Ribera del Xúquer.

Carlos Mazón ha lloat la qualitat d’un producte que s’ha convertit en “ambaixador de la Comunitat Valenciana per tot el món” i que en forma part “dels senyals d’identitat”, com a “bandera exterior” associada a la qualitat, la protecció del territori i la salut.

Mazón ha assenyalat també que la marca Kaki Ribera del Xúquer és una mostra “del que és capaç de fer la nostra terra”, que dona “el millor” quan s’hi donen les oportunitats per a fer-ho.

Com ha assenyalat, els 25 anys de trajectòria de la DOP i el camí que han recorregut durant este temps agricultors, cooperatives i empreses comercialitzadores hi donen “confiança”, “credibilitat” i “prestigi”, i la Generalitat correspondrà en esta “nova etapa” amb noves accions que milloren les realitzades fins ara i reforcen eixa seguretat.

Segons ha recalcat, comptar amb una denominació d’origen “no és qualsevol cosa”, sinó que suposa acreditar una procedència “protectora de la qualitat i protectora del consumidor”. Tal com hi ha afegit, s’ha aconseguit precisament eixa excel·lència gràcies a la “professionalitat”, la “vocació de futur” i la unitat d’acció de tot el sector.

Accions de promoció

Per això, ha mostrat el “total suport” de la Generalitat a la DOP i el compromís del Consell a reforçar les activitats de promoció. El que s’ha aconseguit fins ara no hauria sigut possible sense l’esforç del sector, que demostra que “sap resistir, lluitar i defendre el que és nostre”, ha insistit.

La DOP està formada per més de 6.000 agricultors i agricultores, agrupats al voltant de cooperatives i empreses comercialitzadores, que concentren aproximadament la mitat de la producció d’esta varietat local que es cultiva a Espanya. En concret, els operadors associats a la denominació d’origen són els exportadors mundials més importants d’este producte.

En 1997 es va crear el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Kaki Ribera del Xúquer, organisme sense ànim de lucre encarregat de garantir la qualitat i procedència del caqui de polpa ferma Roig Brillant, produït en esta zona, sota la marca Persimon®.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats