Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Iniciativa europea

10 'startups' del sector de les renovables, robòtica, mobilitat, aigua, moble i 'people managment' triades com a les beneficiàries del programa Scale Up 23

17/10/2023
10 'startups' del sector de les renovables, robòtica, mobilitat, aigua, moble i 'people managment' triades com a les beneficiàries del programa ...
  • El director de Relacions Externes de l'Ivace, Rafa Escamilla, destaca que "la posada en marxa d'esta edició marca una nova fita en l'ecosistema empresarial valencià”
  • Els principals avantatges del programa són la mentorització personalitzada, sense cost per a les empreses i sense cedir equity

Deu startups que treballen en el sector de les renovables, robòtica, mobilitat, aigua, moble i people managment han sigut les seleccionades per a participar durant un any en el programa europeu d'acceleració empresarial Scale Up, coordinat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) amb la col·laboració del Centre Europeu d'Empreses i Innovació (CEEI València).

“La posada en marxa d'esta edició marca una nova fita en l'ecosistema empresarial valencià amb la participació d'empreses que representen una diversitat de sectors i amb el talent de persones emprenedores amb idees innovadores i un alt potencial de creixement” ha assenyalat Rafa Escamilla, director de Relacions Externes de l'Ivace.

Estes 10 startups tindran accés, sense cost per a elles i sense cedir equity, a un pla de training i mentoria amb experts i professionals els qui els ajudaran a dissenyar i implementar la seua estratègia de creixement, així com l'oportunitat de presentar la seua empresa davant d'inversors en un esdeveniment exclusiu. 

Esta sisena edició Scale Up ha incorporat com a novetat l'assessorament personalitzat de mentors experts en diferents verticals, a més de la participació de corporates capdavanteres de la Comunitat Valenciana com BigBuy, CPS, Ebir, GD Energy Services, Grupo Maya, Nunsys, Pulverizadores Fede, Schneider Electric, SPB i Vickyfoods.

Entre totes les startups seleccionades, l'empresa amb més potencial d'escalabilitat serà premiada amb 15.000 euros, dels quals 10.000 són en efectiu-5.000 euros atorgats per Caixa Popular i 5.000 euros pel CEEI València- i 5.000 euros en serveis de consultoria estratègica de creixement empresarial.

Scale Up és un programa d'acceleració de l'Ivace i CEEI València, cofinançat per l'Enterprise Europe Networking – SEIMED, programa de la Comissió Europea.

Les entitats que han format part del jurat de selecció han sigut Startup Valencia, Tech Transfer-UPV by Clave Mayor, Speedout Advisory, Big Ban, l'Associació Joves Empresaris de València - AJEV, Institut Valencià de Finances - IVF, la Confederació Empresarial Valenciana - CEV, Caixa Popular patrocinadora del programa, així com IVACE i CEEI València.

Empreses seleccionades

Crowmie Renovables és una Green-Fintech que està canviant la manera tradicional d'invertir en actius d'energies renovables. Ho fan donant suport a la transició energètica del teixit empresarial, i així permeten a qualsevol persona del món invertir des de 100 euros, sense processos burocràtics i administratius, i amb liquiditat.

Fibsen investiga i desenvolupa sistemes de monitoratge en temps real i anàlisi preventiva de l'estat de les xarxes d'aigua (fuites d'aigua, nivells de pressió d'aigua, qualitat de l'aigua, etc.), a baix cost i consum energètic, gràcies a la combinació de tecnologia Deep Learning i de sensors de fibra òptica.

Fresh People és una startup especialitzada en people management que acompanya les empreses a construir i escalar els seus equips i estratègia de persones a través de la seua metodologia i programari propi. Tenen la missió de convertir la gestió de persones en un motor del negoci i alinear l'impacte humà amb l'escalabilitat a través de programari.

Hydronic es dedica a la investigació, desenvolupament, fabricació i comercialització de tecnologia hidràulica per a la producció d'aigua calenta sanitària (ACS), amb l'objectiu d'aportar als seus clients estalvi energètic, reducció de petjada de carboni, seguretat sanitària i estalvi econòmic.
Imperia, com a experts en solucions programari per a la gestió i optimització de la cadena de subministrament, oferix a les pimes una plataforma integral enfocada en planificació de demanda, producció i compres, impulsant l'eficiència en l'era de la Indústria 4.0.

Lateua és un programari que personalitza l'experiència de compra en el sector del moble i la decoració, i ajuda al client final a decorar un espai de manera fàcil i ràpida, segons els seus gustos i pressupost, gràcies a elements com una sèrie d'algoritmes, una plataforma ludificada o un assistent personal.

Miivo Mobility és una app que unifica totes les opcions de mobilitat sostenible disponibles a les ciutats en una sola aplicació i permet consultar, reservar i pagar tots els transports sense necessitat de tindre diversos comptes per a cada un. A més, Miivo inclou un sistema de ludificació que incentiva l'ús del transport sostenible.

Sustainable Electric Mobility_Atriamove és una solució innovadora enfocada a donar una segona vida als vehicles elèctrics, adoptant l'economia circular com a pedra angular. Mitjançant processos de revaloració, rescaten i restauren vehicles elèctrics usats i avariats.

Umibots desenvolupa solucions de robòtica mòbil autònomes i elèctriques. Des de la seua experiència i coneixement de la tecnologia en el món industrial, en l'actualitat Umibots trasllada els avantatges i beneficis d'esta tecnologia a àmbits com el de les ciutats i els serveis de l'administració pública.

Worksible marketplace oferix serveis freelance impulsat amb IA i centrat en el mercat espanyol i amb presència en més de 100 països. Connecten empreses i freelancers per a crear oportunitats de treball col·laboratiu. La plataforma oferix eines per a la gestió de projectes i la comunicació entre les parts, amb simplicitat i fluïdesa.

Galeria d'imatges