Detalle nota de prensa - Comunica GVA
L’Institut Valencià de Serveis Socials participa en el projecte europeu RESIL4CARE sobre instruments per a millorar la resiliència de les persones cuidadores
- S'ha fet la 5a reunió transnacional al centre Las Naves de València per a presentar alguns dels treballs que s’hi desenvolupen
- Este projecte europeu té una duració de dos anys i hi col·laboren entitats de França, Itàlia, Grècia i Eslovènia
L’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, ha participat en la 5a reunió transnacional del projecte europeu RESIL4CARE, dirigit a persones cuidadores, que s’ha celebrat al centre d’innovació social i urbana Las Naves de València.
El projecte RESILience FOR informal CAREgivers, que està coordinat per l’institut italià d’atenció a les persones majors ISRAA i té una duració de dos anys, promou l’estudi i el desenvolupament de ferramentes que milloren la resiliència de les persones cuidadores informals.
L’Institut Valencià de Serveis Socials i el centre Las Naves col·laboren amb entitats de França, Itàlia, Grècia i Eslovènia en esta iniciativa, que compta amb un pressupost de 246.027 euros finançats pel programa Erasmus+ i el Fons Social Europeu, dels quals l’IVASS gestiona un total de 35.492 euros.
Els efectes de la cura a altres persones durant llargs períodes de temps són, entre altres, l’estrés crònic i la tensió física i psicològica, que arriben a afectar àrees de la vida com el treball i les relacions familiars.
A través del projecte europeu RESIL4CARE s’està treballant en la cerca d’instruments que permeten a les persones cuidadores informals adquirir noves habilitats i competències que contribuïsquen a millorar la seua salut psicofísica i previndre estos problemes.
Accions previstes
Entre altres accions previstes, el projecte europeu RESIL4CARE té per objecte promoure en les persones cuidadores informals l’ús de plataformes de xarxes socials capaces de crear grups de suport en línia.
Estes plataformes faciliten la creació de nous vincles i amistats, i l’intercanvi d’experiències i coneixements, la qual cosa es traduïx en persones cuidadores informals més resilients i responsables en tot Europa.
També s’està treballant en l’elaboració d’un manual de capacitació, així com materials i instruments innovadors per a diversos col·lectius de persones cuidadores informals.