Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Publicació en el DOGV

Turisme Comunitat Valenciana concedix més de 300.000 euros en ajudes contra l'intrusisme en els allotjaments turístics

19/10/2023
  • Esta línia d'ajudes permet que associacions i entitats subvencionen un 90 % com a màxim de la despesa de campanyes d'impuls al turisme responsable
  • Nuria Montes: “L'objectiu és incentivar mesures i accions que eviten el frau en l'oferta turística d’allotjament de la Comunitat Valenciana”

Turisme Comunitat Valenciana concedix en 2023 un total de 317.572,54 euros a través de la convocatòria d’ajudes destinades a la lluita contra l’intrusisme en els allotjaments turístics de la Comunitat Valenciana, segons resolució publicada este dijous en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, en el número 9707.

En concret, són sis les associacions i entitats beneficiàries de la Comunitat Valenciana que reben esta ajuda, que oscil·la entre 20.000 i 100.000 euros i els permet subvencionar un 90 % com a màxim de la despesa de campanyes de publicitat en mitjans i altres suports de difusió que impulsen el turisme responsable.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha recordat que estes ajudes tenen la finalitat d’incentivar mesures i accions que “eviten el frau en l’oferta turística d’allotjament de la Comunitat”.

Montes ha agraït el treball i el compromís dels projectes que s’han desenvolupat al llarg d’este any, d’impuls al turisme responsable, i ha advocat per “continuar combatent els allotjaments turístics il·legals, que són una amenaça per a la nostra destinació”, hi ha afegit.

Per a la titular de Turisme, “esta classe d’allotjaments són un problema que ha crescut de manera alarmant en els últims anys i que té un impacte negatiu en la societat, l’economia i la qualitat de vida dels ciutadans”.

En este sentit, Nuria Montes ha subratllat que “per a evitar-ne la proliferació, a més d’esta línia de convocatòria d’ajudes i suport al sector turístic, actualitzarem el registre d’habitatge regularitzat tenint en compte la referència cadastral”. Així mateix, ha posat l’accent a “utilitzar nous models d’intel·ligència artificial, amb bots que estiguen revisant 24 hores al dia què es comercialitza amb caràcter il·legal per a posteriorment implementar-ho”.

De la mateixa manera, Montes ha recordat que “Turisme serà especialment rigorosa en el règim sancionador”, assenyalant que “qualsevol irregularitat detectada en l’allotjament turístic serà sancionada, i es tancarà i s’eliminarà de l’equació turística”.

Entitats beneficiàries

Alguns dels projectes favorables de la convocatòria d’ajudes contra l’intrusisme en els allotjaments turístics de la Comunitat Valenciana, anteriorment esmentada, són entre altres, ‘Superanfitriones’ de l’Associació Provincial Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Castelló; We Respect-Be Legal, de l’Associació d’Habitatges d’Ús Turístic de València (Viutur), i la campanya contra l’intrusisme de l’Associació Provincial d’Hotels d’Alacant.

Cal destacar que totes estes actuacions es desenvolupen al llarg d’este any 2023, i van des de campanyes de publicitat en mitjans de comunicació en línia i fora de línia, així com publicitat en altres suports de difusió, com ara anuncis en televisió, mitjans escrits, ràdio i Internet.

Així mateix, estes ajudes també permeten subvencionar l’edició de fullets, díptics, tríptics, cartells, tanques, pancartes i altres grans formats que fomenten el turisme responsable. A més de fòrums, seminaris i trobades, vinculats a les campanyes d’este programa.