Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Costes

La Conselleria de Medi Ambient defendrà els drets dels veïns davant de les particions que prepara el Ministeri de Transició Ecològica en les costes de la Comunitat Valenciana

19/10/2023
La Conselleria de Medi Ambient defendrà els drets dels veïns davant de les particions que prepara el Ministeri de Transició Ecològica en les ...
  • El director general de Costes presentarà al·legacions en l'acte de partició de Dénia, que tindrà lloc el pròxim dia 7 de novembre, procediment que se seguirà en la resta d'expedients 

​​​​​​​La Generalitat, a través de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, presentarà al·legacions a totes les particions proposades pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en la costa de la Comunitat Valenciana, que “minven els drets dels veïns perjudicats, ja que el territori afectat passa a ser propietat pública”, segons ha informat el director general de Ports, Aeroports i Costes, Vicente Martínez Mus, a l’Associació d’Afectats per la Llei de Costes de Dénia.

Segons Martínez Mus, amb esta mesura “la Generalitat es col·loca al costat dels veïns enfront de l’espoli injustificat que el Govern de Sánchez vol fer en la nostra costa, ja que es tracta d’un fet molt dramàtic i traumàtic allí on es produïxen les particions”.

Per al director general, “allí on hi ha problemes de regressió, on s’està perdent platja, en lloc de fer les obres de recuperació pertinents, el que es fa és llevar la propietat als veïns que han anat perdent terreny davant del mar”.

A la Comunitat Valenciana els últims expedients de partició han sigut en les costes de Puçol, Bellreguard i Dénia. En este municipi alacantí, ha indicat Martínez Mus, “hi ha un en marxa i ara s’han convocat dos trams més”.

En este sentit, el director general ha reiterat que la Conselleria al·legarà en tots els procediments de partició, i, concretament en el de Dénia, Martínez Mus ha comunicat als veïns que el pròxim 7 de novembre, dia en què se celebrarà l’acte de delimitació dels terrenys, compareixerà en representació de la Generalitat per a presentar totes les al·legacions que s’estimen oportunes.

Així, ha explicat que, “a través d’un acte administratiu, que ve a ser una ordre ministerial, es traça una línia i tot el que queda dins passa a ser propietat estatal, de domini públic marítim terrestre, i qualsevol habitatge o construcció que estiga dins veu reduïts els seus drets, encara que tinga escriptura”.

Galeria d'imatges