President
Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat

Carlos Mazón advoca per la llibertat, la unitat, el respecte a la llei i a les institucions enfront de l’“atac inaudit” a l’estat de les autonomies i a la pluralitat territorial

19/10/2023
Carlos Mazón advoca per la llibertat, la unitat, el respecte a la llei i a les institucions enfront de l’“atac inaudit” a l’estat de les ...
  • Destaca que la Comunitat Valenciana ha guanyat al “procés” de la imposició i els privilegis amb un model de govern basat en l’equilibri, la igualtat i la llibertat
  • Ha assegurat que davant dels reptes i les dificultats que afecten un país, la solució és “sempre la unitat, el respecte a la llei i les institucions” en lloc de l’afebliment, la divisió i l’interés d’una part
  • El president ha recordat a Pedro Sánchez que “els xantatges no acaben mai si el que rep el xantatge no es planta”
  • Ha reafirmat que “la Comunitat Valenciana estarà sempre del costat del consens i serà una barrera contra la desigualtat”
  • Defén que el desenvolupament de les infraestructures clau per a la Comunitat Valenciana, com ara l’ampliació del port de València, el corredor mediterrani, un finançament “just per a tots” o la solució al dèficit de l’aigua, no és l’“agenda dels valencians”, sinó una aposta per al progrés de tot Espanya
Madrid.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha defés hui en el Senat la unitat, el respecte a la llei i a les institucions enfront de la situació que viu l’estat de les autonomies a causa de la possible amnistia.

En la seua intervenció en la Comissió General de les Comunitats Autònomes ha assegurat que davant dels reptes i les dificultats que afecten un país, la solució és “sempre la unitat, el respecte de la llei i les institucions” en lloc de l’afebliment, la divisió i l’interés d’una part.

El president ha traslladat als “defensors del separatisme” que en democràcia “tots valem el mateix”, i ha recordat a Pedro Sánchez la seua negociació a “l’esquena dels espanyols” i que “els xantatges no acaben mai si el que rep el xantatge no es planta”.

El cap del Consell considera l’amnistia un “atac inaudit” a l’estat de les autonomies i a la pluralitat territorial, i ha reafirmat que la Comunitat Valenciana, des de la seua diversitat oferida al projecte comú, estarà sempre del costat del consens i serà una barrera contra la desigualtat.

El president ha iniciat la seua intervenció valorant l’acord aconseguit amb el transvasament Xúquer-Vinalopó com a exemple de “consens social i polític”. A judici seu, “quan es treballa des de la generositat ningú perd”, perquè “quan hi ha consens no hi ha més guanyador que l’interés comú” i ha defés que la igualtat d’oportunitats “és el millor camí per a fer realitat el progrés de tots”. Així mateix, ha subratllat la singularitat del valencià amb la seua denominació mil·lenària que ha de ser reconeguda amb el nom oficial que dicta l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Defensa de la Constitució i igualtat enfront de l’amnistia

Carlos Mazón ha recordat que el possible acord de Pedro Sánchez amb l’independentisme català es produïx “en un entorn internacional més incert que mai” on l’“aspirant a presidir este país” ha triat “més incertesa” i la “negació del diàleg” per a oferir-lo a qui “imposa el seu diagnòstic, els seus criteris i les seues solucions”.

En paraules del president, la possible investidura del candidat deixa clar “qui pagarà la factura i qui li la cobra, però no el que ens costarà el pagament”.

Segons hi ha afegit, es tracta d’unes negociacions en les quals “es castiga la generositat i es premia l’egoisme” i, per tant, “s’amnistia la deslleialtat”, per la qual cosa “qui se situa en l’equilibri i en la sensatesa no té capacitat per a influir en les decisions”.

Model de govern basat en l’equilibri, la igualtat i la llibertat

El president ha criticat “el model d’exclusió i adoctrinament” de l’anterior Consell durant les dos legislatures al capdavant del Govern autonòmic. Un “procés a la valenciana” que “va limitar la llibertat” i on l’“interés públic va deixar pas a la doctrina que va obrir camí al pitjor sectarisme”.

En eixe sentit, ha reivindicat un model de govern i de convivència basat en l’“equilibri, el consens, la igualtat i la llibertat”, on el progrés de la Comunitat Valenciana “mai succeirà a costa del principi d’igualtat” ni del “lliure autogovern” d’altres comunitats autònomes. Per a Carlos Mazón, la necessitat d’un bon desenvolupament econòmic i social de les autonomies garantix un desenvolupament igual a escala nacional.

En esta línia, el líder del Consell ha recordat que el desenvolupament de les infraestructures clau per a la Comunitat Valenciana, com ara l’ampliació del port de València, el corredor mediterrani, un finançament “just per a tots” o la solució al dèficit de l’aigua, no és l’“agenda dels valencians”, sinó una aposta per al progrés de tot Espanya. Una reivindicació de la diversitat del nostre país, però sempre “des de la lleialtat i la unitat com a premisses de la igualtat”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón