Detalle nota de prensa
Visor detalle nota de prensa
El programa experimental ‘Alimentació saludable i sostenible’ compta amb la participació de 51 col·legis de la Comunitat Valenciana
- L’objectiu és millorar els hàbits alimentaris de l’alumnat d’Infantil i Primària
- La Conselleria d’Educació ha destinat per a este curs 382.500 euros per a dur a terme este projecte
- Junt amb la Conselleria d’Agricultura es du a terme un altre programa per a fomentar el consum de fruites, hortalisses i lactis entre els escolars
Un total de 51 col·legis de la Comunitat Valenciana participen durant este curs 2023-2024 en el programa experimental d’innovació educativa ‘Alimentació saludable i sostenible’ de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa.
L’objectiu d’este programa és millorar els hàbits alimentaris de l’alumnat de determinats centres d’Educació d’Infantil i Primària, centres rurals agrupats i escoles infantils, a través d’activitats de foment i sensibilització d’alimentació saludable i sostenible, així com accions en què s’oferisquen aliments saludables, com a exemple d’esta classe de dieta.
La directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig, ha indicat que des de la Conselleria d’Educació “es considera de vital importància introduir hàbits saludables des de menuts, així com fomentar la inclusió educativa de l’alumnat més vulnerable”.
“A més, volem sensibilitzar la comunitat educativa sobre la importància de transitar cap a una dieta saludable i respectuosa amb el medi ambient per a impulsar sistemes alimentaris que ens garantisquen un futur sostenible que cuide de la salut de les persones i del planeta”, hi ha afegit la directora general.
Per al desenvolupament d’este programa durant el curs actual, la Conselleria d’Educació ha destinat 382.500 euros.
Consum de fruites, hortalisses i lactis
Així mateix, en col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa du a terme durant este curs escolar el Programa de foment de consum de fruites, hortalisses, i llet i productes lactis a les escoles.
Este programa té com a objectiu millorar els hàbits de consum dels menors per a incloure-hi productes més saludables i, al mateix temps, fer-los conscients de la importància de consumir productes de proximitat i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles, i evitar el balafiament d’aliments.
“A través d’este programa es repartixen fruites, hortalisses, llet i productes lactis, junt amb altres accions, com ara organització de jornades i xarrades informatives, lliurament de material divulgatiu o educatiu, concursos, jocs i premis, així com assistència a animacions audiovisuals i obres de teatre, totes dirigides a introduir en els menors hàbits saludables”, ha puntualitzat la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig.
Talls de veu relacionats
Declaracions de la directora general d'Innovació e Inclusió Educativa, Xaro Escrig