Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Parcs empresarials

L’Ivace adjudica a Xixona 900 metres quadrats de sòl industrial a una empresa de producció i distribució de productes alimentaris

21/10/2023
L’Ivace adjudica a Xixona 900 metres quadrats de sòl industrial a una empresa de producció i distribució de productes alimentaris
  • Sabortour Distribuciones SL traslladarà la seua seu al Parc Empresarial Espartal III per a millorar-ne la maquinària i ampliar l’activitat que desenvolupa
  • Felipe Carrasco destaca el paper de l’Ivace “per a facilitar al teixit empresarial l’adquisició de sòl on desenvolupar els seus projectes i generar ocupació”

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha adjudicat 900 metres quadrats de sòl industrial al Parc Empresarial Espartal III de Xixona a una empresa alimentària.

Es tracta de Sabortour Distribuciones SL, dedicada a la producció de carn de boví madurada i a la comercialització i distribució de productes d’alimentació com ara pernils, embotits ibèrics, formatges, anxoves del cantàbric, conserves vegetals i de marisc.

Actualment està situada a Mutxamel i esta operació, que s’ha realitzat en la modalitat de dret de superfície, permetrà que es trasllade a Xixona, millore la seua maquinària i amplie l’activitat que desenvolupa.

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha destacat que “esta adjudicació reforça l’objectiu d’Ivace Parcs Empresarials a facilitar i ajudar a empreses, pimes i persones treballadores autònomes en l’adquisició de sòl industrial de qualitat per a la posada en marxa i la consolidació dels seus projectes, i contribuir així a la generació d’ocupació i riquesa”.

Així mateix, ha assenyalat que la instal·lació d’esta empresa “incrementarà el valor afegit del parc Espartal III i permetrà que es beneficie de l’experiència i de l’especialització d’altres indústries ja instal·lades en esta àrea industrial, que s’ha consolidat com un espai productiu estratègic per a la província d’Alacant”.

Desenvolupament del projecte

Sabortour Distribuciones SL preveu implantar a Espartal III una seu única en la qual exercir totes les activitats, tant administratives com logístiques, instal·lar-hi cambres frigorífiques per a emmagatzemar existències de mercaderia i per a la maduració de la carn, i la sala d’especejament per a elaborar els productes carnis de boví.

Per a fer-ho, en una primera fase, que compta amb una inversió pròxima als 100.000 euros, es construirà una nau de manera que en les fases successives d’ampliació del negoci es puga fer més gran per a permetre el creixement del volum de negoci. Cal destacar que els clients d’esta firma són principalment restaurants i distribuïdors, tant d’Espanya com d’Europa, principalment Itàlia.

En una segona fase del desenvolupament del projecte, la firma d’alimentació preveu obrir un punt de venda directa al públic, tant de productes de fabricació pròpia com de la resta de productes que comercialitza.

Espartal III

El Parc Empresarial Espartal III, comercialitzat per l’Ivace, està situat en un dels entorns de més tradició en el sector agroalimentari, s’hi troba la seu del Consell Regulador de les Indicacions Geogràfiques Protegides de Xixona i Torró d’Alacant.

Disposa d’una superfície de 105.741,45 metres quadrats i 76 parcel·les que oscil·len entre els 900 i els 5.787 metres quadrats. Compta amb preus competitius i atractives condicions de comercialització per a facilitar l’atracció d’inversions i la posada en marxa i la consolidació de projectes empresarials mitjançant diverses modalitats com ara la compravenda, la compravenda amb pagament ajornat i el dret de superfície.

Actualment es troba obert el termini per a presentar les sol·licituds per a adquirir sòl industrial a Espartal III. La informació sobre els plecs de comercialització està disponible en el web de l’Ivace i també es poden fer consultes en el telèfon 96 120 96 26 i a través del correu promocion.ivace@ivace.gva.es.

Galeria d'imatges