Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Emprenedoria

Innovació entrega en la Universitat Politècnica els Premis 5UCV als equips d’emprenedors universitaris

20/10/2023
  • Entre els objectius d’estos premis està el de contribuir al desenvolupament i a la consolidació de les empreses creades en el Sistema Universitari valencià
  • Entre el 2015 i el 2023 la Generalitat ha destinat un total de 3.945.000 euros al programa ‘Campus de l’emprenedoria innovadora i sostenible’, per al foment de l’emprenedoria entre l’estudiantat

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, per mitjà del seu director territorial a València, Santiago Garcia Gallego, ha entregat en la Ciutat Politècnica de la Innovació els Premis 5UCV. Entre els objectius específics d’estos guardons està el de contribuir al desenvolupament i a la consolidació de les empreses creades en el Sistema Universitari valencià. També es pretén secundar i potenciar l’esperit emprenedor en l’àmbit universitari de la Comunitat i, a més, impulsar i enfortir les relacions Universitat-Empresa.

Per això, des del Govern Valencià es premia econòmicament les millors iniciatives emprenedores i les trajectòries empresarials universitàries atés el seu caràcter innovador, la viabilitat, el creixement i l’impacte en el seu entorn. Els guardons estan dotats d’unes quantitats que oscil·len entre els 9.000 euros a fons perdut del primer premi de la categoria sènior (empreses creades per estudiants, màxim 3 anys) i els 1.000 euros que s’han emportat en la modalitat júnior, les cinc millors propostes que han presentat una idea de negoci innovadora i viable comercialment.

Esta convocatòria es realitza en cada una de les cinc universitats públiques valencianes: Universitat de València, Universitat Politènica de València, Universitat Jaume I de Castelló, Universitat d’Alacant i Universitat Miguel Hernández d’Elx. Totes les universitats van convocar el concurs als respectius campus, dirigit als emprenedors de la seua comunitat, i van seleccionar les dos candidatures de cada modalitat que van optar a guanyar els premis de la convocatòria present.

La Direcció General d’Emprenedoria i Internacionalització, que dirigix Ester Olivas, va nomenar un jurat (extern a les 5 universitats) que ha sigut l’encarregat de seleccionar els guanyadors de les dos categories del concurs, d’entre el total dels més de mil candidats preseleccionats i presentats per les universitats valencianes.

L’esmentada direcció general de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme gestiona des de l’exercici 2015 la subvenció nominativa a les 5 universitats públiques de la Comunitat. El total finançat des de 2015 fins a 2023 ascendix a 3.945.000 euros, si bé, dins del Campus de l’emprenedoria innovadora i sostenible, es realitzen diverses actuacions per al foment de l’emprenedoria entre l’estudiantat i els graduats, comuns a cada universitat.

Al Campus, les universitats posen en comú el seu aprenentatge i l’experiència en diverses iniciatives de suport a l’emprenedoria, de manera que cada una lidera un o diversos projectes que són desenvolupats per les altres universitats.

Galeria d'imatges