Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

El Consell impulsa nou plans de dinamització i governança turística per a potenciar els recursos turístics de la Comunitat Valenciana

25/10/2023
  • Aprova els plans dels Ports, Espadà-Millars, Alt Maestrat, la Costera-Canal, el Baix Segura, Camp de Morvedre, Plana de l'Arc, Alt Palància i Tierra del Vino
  • L'objectiu és la innovació, modernització, foment i consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l'oferta

El Consell ha autoritzat la subscripció de nou convenis de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, les diputacions provincials de València i Alacant, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló Costa Azahar i diferents entitats de les tres províncies, per al desenvolupament dels plans de dinamització i governança turística.

En concret, els plans de dinamització aprovats són els relatius a les zones dels Ports, Espadà-Millars, Alt Maestrat, la Costera-Canal, el Baix Segura (Convega), Camp de Morvedre, Plana de l'Arc, Alt Palància i Tierra del Vino.

Mitjançant estos convenis es proposen executar actuacions que perseguixen l'augment de la qualitat dels serveis turístics del territori, la millora del medi urbà i natural, i l'ampliació i millora dels espais d'ús públic.

Així mateix, estos plans contribuïxen a l'augment, diversificació i millora de l'oferta complementària, la reivindicació dels recursos turístics, la creació de nous productes i la sensibilització i implicació de la població i agents locals en una cultura de qualitat.

Els plans de dinamització i governança turística de la Comunitat Valenciana es configuren com una iniciativa de la Generalitat, instrumentada a través de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana, les diputacions provincials i altres administracions públiques i ens privats.

Esta iniciativa està destinada a la innovació, modernització, foment i consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l'oferta, atenent fonamentalment criteris de millora de la competitivitat, sostenibilitat i reequilibri socioterritorial.

Mancomunitat comarcal Els Ports

En concret, el Consell ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló Costa Azahar i la Mancomunitat Comarcal Els Ports per al desenvolupament del Pla de dinamització i governança turística en 2023.

L'import total màxim de cost d'execució de les actuacions a desenvolupar mitjançant este conveni ascendix a 150.000 euros, que seran finançats per les tres entitats a parts iguals. Amb això, Turisme Comunitat Valenciana subvencionarà el pla amb un terç del total, 50.000 euros.

Espadà-Millars

El Consell ha aprovat també la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Castelló Costa Azahar i la Mancomunitat Espadán-Mijares, per al desenvolupament del nou Pla de dinamització i governança turística de la zona durant l'exercici 2023.

Mitjançant este conveni, Turisme Comunitat Valenciana destinarà un total de 50.000 euros, un terç del total del finançament del pla, per a la realització de diferents accions que impulsen la qualitat dels serveis turístics.

Alt Maestrat

El Consell ha donat també llum verda al conveni entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló Costa Azahar i l'Associació Intermunicipal Alt Maestrat per al desenvolupament del Pla de dinamització i governança turística en 2023.

Per a este pla, Turisme destinarà un total de 50.000 euros, un terç del total per a impulsar accions de millora dels recursos turístics del territori.  

L'Associació Intermunicipal Alt Maestrat la conformen els municipis d'Albocàsser, Catí, Culla i Benassal.

La Costera-Canal

El Consell ha aprovat també la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació Provincial de València i la Mancomunitat La Costera-Canal, que integra 20 municipis, per a impulsar el Pla de dinamització i governança turística de la zona.

Mitjançant este conveni, les tres entitats finançaran l'import total de les actuacions a parts iguals. Així, Turisme Comunitat Valenciana destinarà 50.000 euros.

Baix Segura (Convega)

El Consell ha aprovat també la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació Provincial d'Alacant i el Consorci per al desenvolupament econòmic del Baix Segura (Convega), per a l'impuls del nou Pla de dinamització i governança turística de la zona durant l'exercici 2023.

Mitjançant este conveni, Turisme Comunitat Valenciana destinarà un total de 200.000 euros, la meitat del total del finançament del pla, per a la realització d'accions que impulsen la qualitat dels serveis i productes turístics del Baix Segura.

Camp de Morvedre

El Consell ha autoritzat el conveni entre Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació Provincial de València i l'Ajuntament de Sagunt per al desenvolupament del seu Pla de dinamització i governança turística.

Per a este pla, Turisme Comunitat Valenciana destinarà un total de 50.000 euros, un terç del total per a impulsar accions de millora i reivindicació dels recursos turístics del Camp de Morvedre.

Plana de l'Arc

El Consell ha aprovat el conveni entre Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló Costa Azahar i l'Associació Intermunicipal de Dinamització i Promoció de la Plana de l'Arc per al desenvolupament del Pla de dinamització i governança turística en 2023.

Per a este pla, Turisme destinarà 50.000 euros, un terç del total, per a impulsar accions de millora i reivindicació dels recursos turístics de la zona.  

L'Associació Intermunicipal de Plana de l'Arc la conformen els municipis de Benlloc, Cabanes, les Coves de Vinromà, Torre d'en Doménec, Vilafamés, Vilanova d'Alcolea i Vall d'Alba.

Mancomunitat d'Interior Tierra del Vino

El Consell ha validat el conveni entre Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació Provincial de València i la Mancomunitat d'Interior Tierra del Vino (MITV) per al desenvolupament del Pla de dinamització i governança turística en 2023.

Per a este pla, Turisme Comunitat Valenciana destinarà un total de 50.000 euros, un terç del total, per a impulsar accions de millora i reivindicació turística de la zona.

La MITV la conformen els municipis de Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

Alt Palància

Finalment, el Consell ha autoritzat també el conveni entre Turisme Comunitat Valenciana i la Mancomunitat Intermunicipal de l'Alt Palància per al desenvolupament del Pla de dinamització i governança turística en 2023.

Turisme Comunitat Valenciana aportarà un terç del total, que ascendirà a 200.000 euros en 2023.