President
Fòrum Econòmic Espanyol

Mazón reivindica inversions de l’Estat per a la província d’Alacant, on “són molt més rendibles i obtenen més retorn”

23/10/2023
Mazón reivindica inversions de l’Estat per a la província d’Alacant, on “són molt més rendibles i obtenen més retorn”
  •  Assegura que cada vegada que la província d’Alacant fa una reivindicació està oferint un “retorn extraordinari” al producte interior brut
  • Defén que la lluita pels recursos hídrics hauria de ser d'àmbit nacional “per a impedir que el desert a Europa entre per Alacant i Múrcia”
  • Reclama la connexió ferroviària per a l’aeroport d’Alacant i avança que “no queda molt per a començar a parlar d’una segona pista”, la qual cosa afavorirà noves oportunitats econòmiques a Espanya
  • Assenyala que les noves mesures econòmiques i socials estan especialment dirigides als més vulnerables i als jóvens, i dona suport a l’eliminació de la taxa turística i la desestacionalització del turisme
  • El president de la Generalitat ha participat en el III Fòrum Econòmic Espanyol d’Alacant
Alacant.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha reivindicat inversions dels Pressupostos Generals de l’Estat per a la província d’Alacant, on ha assegurat que “són molt més rendibles i obtenen més retorn”.

Així ho ha manifestat durant l’acte d’obertura del III Fòrum Econòmic Espanyol d’Alacant, organitzat per El Español, Universia i De Alicante, en el qual ha destacat la contribució de la província d’Alacant al “creixement i l’obertura” de la Comunitat Valenciana, “necessaris per a poder competir.”

Durant la seua intervenció, el president ha recordat que Alacant és la província que menys quantia rep de l’Estat, la qual s’ha situat en la número 52 d’un total de 52 durant els dos últims anys, i ha mostrat el seu temor al fet que torne a ser l’última, per tercer any consecutiu, si es prorroguen els Pressupostos Generals de l’Estat.

Mazón, que ha agraït a El Español la seua contribució a posar Alacant “en el mapa nacional”, en fer-se ressò les seues reivindicacions, s’ha referit a l’aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández i a l’AVE Madrid-Alacant com a exemple d’inversions d’èxit. En concret, ha assegurat que l’aeroport internacional va aconseguir tan sols cinc anys després que es posara en marxa els 15 milions de passatgers, la qual cosa suposa dos terços de la seua capacitat total, que estava previst aconseguir en 2050.

És per això que ha reclamat una connexió ferroviària per a este aeroport, ja que ha assenyalat que “és l’únic aeroport internacional d’Europa que encara no té esta connexió”, i de la mateixa manera ha avançat que “no queda molt per a començar a parlar d’una segona pista” per a esta infraestructura, amb l’objectiu d’afavorir noves oportunitats econòmiques a Espanya.

Mazón ha insistit que cada vegada que la província d’Alacant fa una reivindicació “està oferint un retorn extraordinari al producte interior brut”, i ha valorat l’aportació al creixement econòmic procedent del turisme.

També ha recordat que en el primer any en què es va posar en marxa l’AVE Alacant-Madrid, es va convertir en la línia “més rendible, més concorreguda i amb més passatgers d’Espanya”.

Defensa de l’aigua d’àmbit nacional i mesures econòmiques

D’altra banda, el president ha reivindicat l’aigua necessària per a la província d’Alacant, “per a poder continuar sent el rebost d’Europa”, i al mateix temps ha assenyalat que la lluita pels recursos hídrics hauria de ser d’àmbit nacional “per a impedir que el desert a Europa entre per Alacant i Múrcia”.

El cap del Consell ha fet referència a les mesures econòmiques i socials posades en marxa durant els primers 98 dies del seu govern, i en concret ha destacat la supressió de l’Impost de Successions i Donacions per a empreses i famílies; l’aprovació del primer paquet important de deduccions socials en l’IRPF, del qual es beneficiaran les persones més vulnerables, i en concret les rendes que arriben a 32.000 euros a l’any; es rebaixarà l’impost de l’habitatge per als que més ho necessiten i, sobretot, per a tots els jóvens de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, s’ha referit al sector del turisme com un factor “fonamental” per a l’economia alacantina i de la Comunitat Valenciana, del qual ha assegurat que està “batent rècords”, com ho demostra el fort creixement del turisme internacional enguany. En este sentit, ha posat de manifest dos noves mesures per a potenciar-ho, com ho són l’eliminació de la taxa turística i l’aposta pel turisme al llarg de tot l’any, i ha lamentat que la intervenció del Govern en els preus de l’Imserso estiga perjudicant la desestacionalització del turisme.

Llibertat i promoció del valencià

En el transcurs de l’acte, Mazón també ha fet una defensa de la llibertat en la llengua, en l’educació i el foment de la cultura de l’esforç i de la competitivitat, i ha assegurat que el seu govern treballarà per promoure el valencià i no per la seua imposició, com es feia fins ara, perquè “la pitjor manera d’ajudar el valencià és imposar-lo”, ha manifestat.

En el transcurs de l’acte també han intervingut la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro; el president executiu i director d’El Español, Pedro J. Ramírez, i l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala. Així mateix, hi han assistit el conseller d’Educació, José Antonio Rovira, i la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón