Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Consell Administració SPTD

El Consell d’Administració de la Societat de Projectes per a la Transformació Digital aprova una ampliació de capital de 21,2 milions per a garantir-ne la viabilitat

23/10/2023
El Consell d’Administració de la Societat de Projectes per a la Transformació Digital aprova una ampliació de capital de 21,2 milions per a ...
  • Amb esta ampliació, la Generalitat garantix la viabilitat del projecte i reflota l’activitat dels estudis de Ciutat de la Llum

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha presidit el Consell d’Administració de la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), en el qual s’ha aprovat per unanimitat sol·licitar al seu soci únic, la Generalitat, l’ampliació de capital social per la suma de 21.199.894,96 euros per aportació dinerària, mitjançant l’emissió de 57.524 noves accions nominatives.

Nuria Montes ha assegurat que amb esta ampliació de capital, la Generalitat garantix la viabilitat del projecte, i s’afermen els primers passos per a reflotar la societat i en particular els estudis de Ciutat de la Llum, amb la finalitat que es transformen en un important actiu econòmic per a la Comunitat Valenciana. “L’objectiu d’este Consell és atraure-hi les millors productores del món perquè desenvolupen riquesa al nostre territori provinent de la indústria cinematogràfica i d’entreteniment, així com de tot el teixit industrial auxiliar que genera la indústria audiovisual”, ha assegurat Montes.

“Estem convençuts que Ciutat de la Llum té un potencial enorme de generació d’ingressos, com ho demostra l’interés que han mostrat operadores nacionals i internacionals per a utilitzar les instal·lacions”, ha assenyalat la consellera Montes. “La direcció de l’SPTD treballa per dotar d’activitat les instal·lacions, fruit de la qual cosa és la producció de Netflix, que es rodarà al desembre, o la nova pel·lícula d’Amenábar, que estarà sis setmanes als estudis a partir del mes de febrer”.

A més, el director de la Societat de Projectes per a la Transformació Digital, Fermín Crespo, està treballant per reduir el greix de la Societat de cara a l’elaboració del pressupost per a l’any que ve, i a donar un nou enfocament al projecte de Districte Digital, “perquè es transforme en alguna cosa més que en un servei de lloguer d’espais de cotreball. Amb la vista posada en projectes d’internacionalització i captació d’empreses que aporten un valor afegit als hubs tecnològics que la Generalitat té projectats als ports d’Alacant, València i Castelló”, ha assegurat Crespo.

Finalment, el Consell d’Administració de l’SPTD també ha designat els tres membres que representen la Societat en el Consell d’Administració de la mercantil DO DIT Entertainment SL.

Galeria d'imatges