President
Infraestructures

Carlos Mazón aposta per la unitat entre Generalitat, Ajuntament i Port de València per a convertir l'ampliació i el futur del port en “política d'Estat”

23/10/2023
Carlos Mazón aposta per la unitat entre Generalitat, Ajuntament i Port de València per a convertir l'ampliació i el futur del port en “política ...
  • Assegura que “ens trobem davant d'un moment crític i en una cruïlla” i demana el suport administratiu, institucional i polític de totes les administracions per a abordar l'estratègia del port
  • Reivindica la "urgent i important" ampliació perquè “ja no admet més demores”
  • Defén les inversions en infraestructures estratègiques que retornen un impacte en “moviment econòmic i cohesió social per damunt de les previsions”
  • El president de la Generalitat ha assistit a l'acte de la presa de possessió de la presidenta de l'Autoritat Portuària de València, Mar Chao
     
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha apostat per la “unitat administrativa, institucional i política” entre la Generalitat, l'Ajuntament i el Port de València per a convertir l'ampliació i el futur del port “en política d'Estat”. 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha fet estes declaracions durant l'acte de la presa de possessió de la presidenta de l'Autoritat Portuària de València, Mar Chao, de la qual ha destacat el seu perfil “tècnic i estratègic” i el seu “gran coneixement” dels reptes que té el Port de València i “del nostre territori”. 

En la seua intervenció, Carlos Mazón ha assegurat que “ens trobem davant d'un moment crític i en una cruïlla” i per això ha demanat el suport de totes les administracions a l'estratègia del Port de València i a la seua presidenta Mar Chao.

En este sentit, ha proposat “la nacionalització” del futur del Port de València perquè, segons ha explicat, “és un assumpte d'Estat, d'Europa i del Mediterrani” que està avalat per la fortalesa dels sectors estratègics amb els quals compta la Comunitat Valenciana com són la indústria agroalimentària, tecnològica o automobilística. 

“Urgent i important” ampliació 

“L'ampliació del Port de València ha de ser un assumpte d'Estat entre els partits polítics i els diferents territoris que conformen Espanya”, ha assegurat el president, al mateix temps que ha remarcat que l'objectiu “és desmilitaritzar del debat polític assumptes que són estratègics per als tres ports de la Comunitat Valenciana”. 

Per tot això, el cap del Consell ha instat el Govern d'Espanya a fixar una data en el Consell de Ministres en la qual s'aprove l'ampliació nord del port de València. Així, ha assenyalat que esta petició la realitza “amb la força d'una terra que ha demostrat la rendibilitat que generen les seues inversions públiques i privades”.

Sobre este aspecte, ha insistit a reivindicar la "urgent i important" ampliació nord del Port de València “perquè ja no admet més demores” i la seua falta d'execució “està tapant el desenvolupament d'inversions privades que volen vindre a la Comunitat Valenciana”. 

Carlos Mazón també ha retret al Govern d'Espanya que no destine inversió pública a la Comunitat Valenciana i que, a més, obstaculitze l'arribada d'inversió privada amb el bloqueig que manté amb l'ampliació del Port de València. “Les dos coses són un drama -ha subratllat-que genera frustració i falta d'oportunitats per a una terra amb sectors productius que tenen molt a oferir al món”. 

“De l'ampliació del Port de València -ha continuat- depenen reptes i inversions estratègiques que contribuïxen a millorar les condicions de vida a la Comunitat Valenciana i en tot Espanya”. Per això, ha instat a començar a treballar “des d'ara mateix amb pic i pala”. 

A més, el president ha explicat que les inversions que s'han realitzat en infraestructures estratègiques de la Comunitat Valenciana com són els aeroports, ports o els trens d'alta velocitat, “retornen un impacte en moviment econòmic i cohesió social que supera les previsions i multiplica per 20 l'invertit”. 

“Les dades revelen per tant, segons ha indicat el cap del Consell, que som capaços de créixer i fer-ho de manera sostenible en l'ecològic i en l'econòmic perquè les inversions es mantenen al llarg del temps”.

Per això, Carlos Mazón ha oferit la col·laboració del Consell per a afrontar els reptes estratègics i per a enfortir les relacions port-ciutat a València, Sagunt i Gandia, “que s'abordaran de manera conjunta entre les tres institucions”, ha indicat. 

Finalment, ha explicat que també es tractaran, des de la col·laboració institucional, altres assumptes com són la situació de La Marina, el trànsit de passatgers o el desenvolupament turístic de l'entorn i del territori. 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón