Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Protecció al consumidor

La directora general de Comerç, Artesania i Consum inaugura un curs de protecció a les persones consumidores dels sectors estratègics 

24/10/2023
  • El curs se centrarà en els sectors de l’energia, les telecomunicacions, el transport i les plataformes digitals, perquè generen molts dubtes per part de la societat i multitud de reclamacions
  • Esta acció formativa va dirigida a professionals de les administracions públiques amb competències en matèria de consum

La directora general de Comerç, Artesania i Consum, Maribel Sáez, ha inaugurat este matí a València el curs ‘La protecció de les persones consumidores en els sectors estratègics’.

Este curs té com a objectiu analitzar les actuacions de protecció i defensa de les persones consumidores i usuàries, en relació amb diversos sectors estratègics, com ho són el de l’energia, les telecomunicacions, el transport i les plataformes digitals, que, per la importància que tenen, afecten l’economia i generen molts dubtes per part de la societat, així com multitud de reclamacions.

Esta acció formativa, que s’impartix a les tres províncies de la Comunitat Valenciana, va dirigida a professionals de les administracions públiques (local, autonòmica i estatal) amb competències en matèria de consum i preferiblement d’incorporació recent.

Concretament este dimarts, el curs s’impartix a València i Castelló, mentre que els dies 8 i 13 de novembre se celebrarà a la província d’Alacant.

Per a Maribel Sáez, “és necessari que l’Administració forme els funcionaris recentment incorporats en matèries que generen molta demanda d’informació per part de la ciutadania, dubtes que, per descomptat, han de ser atesos amb la màxima celeritat”.

Per això des de la seua direcció general es promou esta acció formativa, que es realitza en el marc del Pla de formació contínua interadministratiu per a 2023, promogut per la Direcció General de Consum del Ministeri de Consum i finançat amb càrrec als fons de formació contínua de l’any 2023, per resolució de l’Institut Nacional d’Administració Pública -INAP-, en el marc de l’Acord de formació per a l’ús de les administracions públiques (Afedap).

Com a docent per a esta formació s’ha comptat amb Raquel Guillén Catalá, que és professora titular de Dret Civil de la Universitat de València, àrbitre de la Junta Arbitral de Consum de la Comunitat Valenciana des de l’any 2009 i directora del màster universitari sobre Mediació, Arbitratge i Gestió de Conflictes en Dret Privat.

Entre altres, el curs abordarà els continguts següents: recopilatori de legislació general de consum aplicable a sectors estratègics; problemàtica i resolució de les reclamacions relatives al subministrament d’energia; defensa dels consumidors en matèria de transport, i contractació a través de plataformes digitals.

Galeria d'imatges