Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Turisme accessible

La secretària autonòmica de Turisme inaugura la jornada TUR4all Day de Gandia

24/10/2023
La secretària autonòmica de Turisme inaugura la jornada TUR4all Day de Gandia
  • Cristina Moreno assenyala que “el desenvolupament del turisme accessible és un imperatiu moral, i una inversió en el benestar de la societat”
  • Esta jornada s’emmarca dins de la col·laboració de Turisme amb la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (Predif) per a impulsar l’accessibilitat, sota el lema ‘Turisme per a tots’

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha inaugurat este dimarts a Gandia la jornada TUR4all Day, un esdeveniment en el qual es desenvolupen activitats en relació al turisme accessible, enfocades i orientades cap als professionals del sector.

La jornada TUR4all Day de Gandia està organitzada per Impulsa Igualdad, antiga Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica, i Turisme Comunitat Valenciana en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia.

Per a Cristina Moreno estes sessions “són un pas crucial per a millorar la qualitat i la inclusió en la indústria turística” i avalen el compromís compartit d’entitats locals, autonòmiques i estatals que “el turisme és un dret universal i tots han de poder gaudir dels seus beneficis”, ha assenyalat.

La secretària autonòmica també ha remarcat que “el desenvolupament del turisme accessible és un imperatiu moral i una inversió en el benestar present i futur de la nostra societat”. Per això, ha advocat per “fer que les nostres destinacions i experiències siguen més accessibles”, contribuint així al fet que “la Comunitat Valenciana siga una destinació més atractiva i competitiva, capaç d’atraure-hi una gamma més àmplia de visitants”.

Així mateix, ha subratllat que “des de Turisme Comunitat Valenciana hem estat treballant incansablement en la promoció de l’accessibilitat en el turisme”. En esta línia, ha assenyalat que “una de les prioritats del Consell és l’adaptació d’infraestructures, serveis i activitats perquè siguen accessibles a totes les persones”.

En este sentit, ha nomenat alguns exemples, com ara l’adaptació de la xarxa d’informació turística Tourist Info, “hem estat treballant per a fer que estos punts d’informació siguen accessibles, brindant informació de qualitat de manera inclusiva”.

Moreno ha recordat així la implementació en la xarxa dels sistemes de videointerpretació per a persones amb problemes auditius, que permet que “tots els visitants puguen accedir a informació rellevant i útil per a gaudir de la seua estada a la Comunitat Valenciana”, hi ha afegit.

A més, ha agraït la col·laboració i l’esforç conjunt entre Turisme i la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física, que permet dur a terme actuacions d’esta classe, a més de “construir un futur més inclusiu i enriquidor per al turisme”, ha assenyalat.

Finalment, cal destacar que Turisme CV ha destinat a Predif en 2023 un total de 40.000 euros a través d’una subvenció directa per a l’impuls del turisme accessible a la Comunitat Valenciana, sota el lema ‘Turisme per a tots’.

Galeria d'imatges