Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
‘Les Arts és Grans Veus’

Les Arts obri les ‘Grans Veus’ amb el contratenor Jakub Józef Orliński, considerat el gran fenomen actual de la música barroca

24/10/2023
Les Arts obri les ‘Grans Veus’ amb el contratenor Jakub Józef Orliński, considerat el gran fenomen actual de la música barroca
  • Acompanyat per la prestigiosa formació historicista Il Pomo d’Oro, interpretarà cançons i àries de Monteverdi, Cavalli o Strozzi, entre altres
  • Les localitats tenen un preu entre 24 i 60 euros 

El Palau de les Arts Reina Sofía inaugura este diumenge, 29 d’octubre, el cicle ‘Les Arts és Grans Veus’ amb l’actuació del contratenor polonés Jakub Józef Orliński, considerat el gran fenomen actual de la música barroca, que cantarà a la Sala Principal a les 19.00 hores.

Després del seu debut en el cicle de ‘Lied’ en 2022, per al qual va esgotar totes les localitats i en què va batre rècord d’aplaudiments i bisos, el cotitzat intèrpret torna a València amb una vetlada íntegrament dedicada al Barroc primerenc sota el títol de Més enllà (Beyond).

Acompanyat per la prestigiosa agrupació historicista Il Pomo d’Oro, que el públic valencià recordarà pel seu concert juntament amb la mezzosoprano Joyce DiDonato, Orliński oferix un programa on rescata cançons i àries poc conegudes d’autors com ara Monteverdi, Kapsberger, Cavalli, Frescobaldi, Saracini, Krell i Strozzi, que conformen el repertori del seu treball discogràfic més recent: Beyond.

Segons ha explicat el cantant polonés, “amb este àlbum (Beyond) i este programa per a presentar en recitals i auditoris específicament, vull concentrar-me en el significat general de la paraula beyond. Sobretot, per a mostrar a la gent que esta música va més enllà del seu temps”. “Encara hui és rellevant, està viva, vibrant; emociona, és atractiva i entreté”.

Les localitats per al primer concert de ‘Les Arts és Grans Veus’, de la Temporada 2023-2024, tenen un preu que oscil·la entre els 24 i els 60 euros. El també contratenor Philippe Jaroussky i el tenor Javier Camarena protagonitzaran les pròximes sessions d’este cicle, en el qual es reunixen els artistes més emblemàtics del circuit líric.

Gran estrela

Catalogat per la crítica com a intèrpret “carismàtic i d’impecable i elegant línia de cant”, el jove Jakub Józef Orliński (Varsòvia, 1990) s’ha convertit, en temps rècord, en una de les estreles amb més projecció del panorama líric internacional.

Paladí de la nova generació de contratenors, amb el seu primer àlbum d’àries, Anima Sacra, va ser guardonat amb el Premi Gramophone en la categoria d’artista jove en 2019, i l’Opus Klassik, mentre que el seu disc Facce d’amore ho va ser com al millor registre en els International Opera Awards. Anima Aeterna i Beyond són els seus treballs discogràfics més recents.

El cotitzat cantant, convidat per teatres com el Metropolitan de Nova York i el Covent Garden de Londres, pot presumir també d’atraure nous públics i de penjar el cartell de “no hi ha entrades” en auditoris i sales de concert d’Europa i els Estats Units.

A més, Orliński és una reconeguda estrela en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials amb milers de seguidors, que veneren tant la seua genialitat com a contratenor com el seu indubtable talent com a ballarí de breakdance.

Galeria d'imatges