President
Mobilitat elèctrica

Carlos Mazón subratlla el compromís del Consell per “atraure-hi inversions, impulsar la innovació i generar talent”

24/10/2023
Carlos Mazón subratlla el compromís del Consell per “atraure-hi inversions, impulsar la innovació i generar talent”
  • El cap del Consell aposta per “un ecosistema de facilitat administrativa i fiscal perquè hi arriben més empreses”
  • Ha destacat que el futur estarà marcat pels “avanços tecnològics i un ús de l’energia compatible amb la sostenibilitat ambiental”
  • El president de la Generalitat ha participat en la CharIN Europe Conference, una trobada internacional sobre estàndards de càrrega de vehicles elèctrics
  • Mazón ha assenyalat que l’empresa organitzadora del congrés, Power Electronics, s’ha convertit en “una referència i un estímul” perquè altres companyies tecnològiques invertisquen a la Comunitat Valenciana
Llíria.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha subratllat el compromís del Consell per “atraure-hi inversions, impulsar la innovació i generar talent”.

“Cada vegada estem més en el focus de les inversions, de l’energia renovable i la sostenibilitat, i ja van ocorrent coses importants a la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat Carlos Mazón. El cap del Consell ha apuntat que estem potenciant un “nou entorn, de descens de la pressió fiscal, eliminació de prejuís, aposta per les energies renovables i eliminació de traves burocràtiques perquè hi arriben noves inversions”.

Carlos Mazón ha fet estes declaracions durant l’obertura de la CharIN Europe Conference, una trobada organitzada per l’organització Charging Interface Initiative Inc. (CharIN), sobre estàndards de càrrega de vehicles elèctrics, que enguany té lloc a València, en concret, al campus de l’empresa Power Electronics situat a la localitat de Llíria.

Durant la trobada, el president ha valorat la Comunitat Valenciana com un “territori obert”, preparat per a “acollir inversions”. Així, ha assenyalat que “qualsevol que tinga com a objectiu innovar o millorar la vida de les persones és benvingut ací, sense perjuís ni complexos”.

“La Comunitat Valenciana és ara un lloc on ocorren coses interessants i on les empreses volen estar”, ha apuntat Carlos Mazón.

En este sentit, ha assenyalat que l’estratègia del Consell per a atraure inversions a la Comunitat Valenciana implica una “fiscalitat amable” i una “simplificació dels processos administratius, que facen més eficient la gestió i eliminen obstacles burocràtics”.

“Estem posant en marxa tot un ecosistema de facilitat administrativa i fiscal perquè hi arriben més inversions”, ha apuntat el cap del Consell.

Tecnologia, energia i medi ambient

Durant la seua intervenció en el congrés, Carlos Mazón ha assenyalat que “els canvis tecnològics que s’estan produint”, així com els “avanços en la generació i l’ús de l’energia”, marcaran el camí “cap a un futur més sostenible mediambientalment”.

Sobre este tema, el cap del Consell ha assenyalat que “obrir els braços a la inversió contribuirà també a millorar la nostra cohesió social i els nostres serveis socials”.

Comunitat Valenciana en el mapa

El cap de Consell ha assenyalat també que la Comunitat Valenciana s’ha convertit en un lloc en el qual es parla d’“innovació, avanç i investigació”, i es compartixen experiències, i això significa “anar un poc per davant del futur”.

“Les empreses capdavanteres s’han fixat en València no només per a establir-se i desenvolupar-se, sinó també per a allotjar els fòrums en els quals s’està debatent el futur amb una previsió de 20, 30 o 40 anys”, ha indicat el president.

La trobada CharIN Testival and Conference Europe 2023 se celebra a València del 24 al 27 d’octubre. El seminari, en el qual participen empreses internacionals, s’ha planificat entorn de la càrrega de mobilitat elèctrica per a testar equips i establir contactes amb diverses parts interessades de tota la cadena de valor de la mobilitat elèctrica.

Empresa “referent”

Carlos Mazón també ha esmentat l’empresa organitzadora del congrés, Power Electronics, “de capital valencià” i que, segons el president, s’ha convertit en “una referència i un estímul” perquè altres companyies tecnològiques invertisquen a la Comunitat Valenciana.

“La seua trajectòria i els resultats han impulsat la professionalitat tècnica i l’excel·lència innovadora que té, que són, al mateix temps, un desafiament i un atractiu per als altres”, ha indicat el president.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón